You’re welcome

Tale Dolven & Gabel Eiben (NO/US)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

7. november 2014, 19:00
8. november 2014, 19:00
9. november 2014, 19:00

Pris

190 - Ordinær
120 - Moderasjon

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

55 min

Språk

English

Sjarmerende scenepersonligheter fra unike kompanier har slått sine krefter sammen. «You’re welcome» handler om hardt arbeid, men er samtidig en leken forestilling der teateret er spillebrettet. I en enkel scenografi beveger forestillingen seg gjennom stjerner og svarte hull, fra Nintendo-Marios underverden til vannverden, og tilbake til teateret. Velkommen og vel bekomme!

«You’re welcome» er den norske danseren Tale Dolven og den amerikanske skuespilleren Gabel Eibens første samarbeidsproduksjon, skapt sammen med danseren Taka Shamoto. Da de skulle i gang med produksjonen, startet de med det enkle spørsmålet: Hvordan skal vi tilnærme oss arbeidet? Daglige arbeidsoppgaver, arbeidsmoral og miljøet på arbeidsplasen (i deres tilfelle dansestudioet) er ofte definert av nødvendighet og praktiske hensyn. De ansees i hvert fall sjelden som en kilde til inspirasjon. Men i dette prosjektet ville utøverne benytte seg av slike nødvendighetsfaktorer og se dem i et nytt lys.

You're Welcome2«You’re welcome» er en forestilling som verdsetter det hverdagslige og reflekterer tiden utøverne har brukt i dansestudioet på forhånd. Under prøvene utviklet de krevende arbeidsoppgaver som kunne tilnærmes fra ulike vinkler. Oppgavene opprettholder presisjon og nøyaktighet, fremkommet gjennom hardt arbeid. Samtidig utspilles selve forestillingen som et spill med ulike nivåer og overraskende løsninger. Koordinasjonsoppgaver, gulvmønstre og tekstmemorering kan jo også anses som en lek, avhengig av hvordan de på scenen tilnærmer seg dem.

Scenerommet inntas med et nysgjerrig perspektiv, som om utøverne ikke har sett det før. De vil dele den samme nysgjerrigheten med publikum, la dem gjenoppdage scenerommet og observere spillet som utformes utøverne imellom. I en enkel scenografi beveger «You’re welcome» seg gjennom stjerner og svarte hull, fra Nintendo-Marios underverden til vannverden, og tilbake til teateret hvor de hilser publikum velkommen.

You're Welcome3Fra sine ulike bakgrunner som utøvere innenfor dans og teater, utvikler Dolven og Eiben sammen et uttrykk der dans og teater tar det beste fra hverandre, samtidig som sjangertilhørigheten viskes ut. Dolven danser i det belgiske kompaniet Rosas, verdens nåværende mest kjente dansekompani. Eiben er kjent fra det ettertraktede Nature Theater of Oklahoma, som har besøkt Avant Garden tre ganger, sist med hverdagslivs-musikal på Rockheim. Taka Shamoto danser også blant annet i Rosas, og besøkte dessuten Teaterhuset Avant Gardens Bastard-festival som utøver i Heine Avdal og Yukiko Shinozakis ballongsvevende forestilling «nothing’s for something» i 2012 (vist på Olavshallen).

Av: Tale Dolven og Gabel Eiben Med: Taka Shamoto, Tale Dolven og Gabel Eiben Lys: Davy Deschepper Lyd: Jon Guez Tekst: Leonard Susskind Produksjon: Tale Dolven and Gabel Eiben Co-produksjon: Bit Teatergarasjen/Bergen, Teaterhuset Avant Garden/Trondheim, Black Box Teater/Oslo, RAS/Sandnes
Støttet av: STUK, Vooruit og kaaitheater Takk til: Campo, An Breugelmans

Vises med gjestespillstøtte fra Kulturrådet

Kontakt: gabelandtale(a)gmail.com Foto: Gabel Eiben


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart