Woman

INSTITUTET


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

11. september 2012, 18:00
12. september 2012, 18:00

Pris

150 - Ordinær
100 - Moderasjon
Pakkepris - Festivalpakke

Spillested

Teaterkjelleren, Trøndelag Teater
Trøndelag Teater

Varighet

90 min

Institutets arbeider begynner alltid med spørsmålet: Hvordan kan teatret utøve samfunnskritikk? De er en skole som utdanner i å se med ideologikritisk blikk, og leksjon nummer én er: Tro ikke på det du ser!

Det har blitt hevdet at kvinnen ikke finnes utenfor rekkevidden av mannens blikk, og at seksuell frigjøring ikke kan baseres på det binære forholdet mellom de to kjønnene. Institutet ser en parallell i teatret der verket og rollene blir til gjennom at tilskuerne agerer i en struktur der de betrakter det som skjer på scenen. Alle dras slik inn i et spill mellom å være et subjekt og objekt, det oppstår en usikkerhet med hensyn til hvem som observerer og hvem som blir observert. På denne måten kan usynlige regler og sosiale hierarkier komme til syne gjennom teatret.

Institutet er kjent som et av de kunstnerisk modigste teaterensembler i Norden. De var tidligere lokalisert i Malmø, men har nå flyttet til Berlin der de samarbeider med tyske teatre og scenekunstnere. De besøkte Avant Garden i 2009 med «Triptych on Essence», en forestilling flere mener er noe av det beste som har gjestet oss. Da «Woman» ble spilt på Inkonst i Malmö våren 2012 utløste de, som så ofte før, fordømmelse fra kritikerne – på etisk såvel som estetisk grunnlag – men fikk støtte fra publikum.

«De sänker kvinnan och tar ifrån henne rätten att tala. De reducerar henne till en bit kött, fri att parasitera på.»
Sydsvenskan

Svar til kritiker fra publikum:
«Det är en synnerligen grund analys från en journalist med så stort inflytande i Malmös teaterklimat.»
Annika Nyman i et innlegg i Sydsvenskan

Les mer av diskusjonen om forestillingen her

RULLETEKST
Konsept, tekst, regi: Anders Carlsson Utøvere: Claire Vivianne Sobbottke, Werner Metha, Anders Carlsson, Andriana Seecker, Christoph Wirth, Andreas Catjar Dramaturg: Christoph Wirth Research: Ervik Cejvan Koreografi: Nightmare before Valentine
Scenografi: Clementine Pohl Video: Video Gruppe Leipzig Musikk og lyd: Andreas Catjar Lys: Volker Schmidt Produsent: Institutet, Alexa Gräfe Co-produsert av: Nightmare Before Valentine, Video Gruppe Leipzig, Ballhaus Ost, Inkonst Støttet av: Statens kulturråd – Sverige, Kultur Malmö, Region Skåne Gjestespill i Trondheim støttet av: Nordic Excellence Network, Teatrets venner – Trondheim.


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart