WolfMan/Lycanthropy

DEED - Mattias Ekholm og Suzie Davies (NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

28. april 2017, 18:30

Pris

300 - Festivalpass
200 - Enkeltforestilling ordinær
130 - Enkeltforestilling student/scenekunst/honnør

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

30 min.

TRIPLE BILL: Denne fredagskvelden byr vi på tre ulike arrangementer i ett! Inngangsbilletten dekker hele kvelden

**KVELDEN ER EN DEL AV
DANSIT OG AVANT GARDENS FELLES FEIRING AV DANSENS DAGER

*(Legg merke til at det også selges et festivalpass til hele feiringen av Dansens Dager 2017. Det inkluderer i tillegg to spennende forestillinger på lørdagen)

Forestilling: WolfMan/Lycanthropy – av DEED

WolfMan/Lycanthropy er en forestilling om en manns kamp mot det overnaturlige.

Den mytologiske lidelsen lykantropi beskriver et menneskes smertefulle forvandling til en ulv, gjerne ved fullmåne. Den norske kongen Harald I skal ha hatt et kompani bestående av såkalte ulfhednar i sin hær. Dette var krigere kledd i ulveskinn, som manet frem ulvens ånd for å bli usårlige i kamp.

Forestillingens WolfMan er overbevist om at han er utvalgt av den norrøne guden Odin som en av gudens krigere. Er mannen sinnssyk, eller eksisterer det virkelig et beist under huden på ham?

I denne soloforestillingen utfordrer dansekunstner Mattias Ekholm sine egne fysiske og mentale grenser. Resultatet er en sårbar, narsissistisk og galgenhumoristisk forestilling.

Forestillingen er basert på et dikt av Suzie R. Davies (utdrag):

Can´t you hear it?
That wolfs cry
A lonely howl raised to the moon
Rotating in an ashen makeshift circle
This is not a European delusion
But an honoured transformation
A forcible lunar occurrence
Fully illuminated by the sun

 

 

Dansefilm: 60secondsdance

Opplev spennende mikro-kortfilmer med dans, og se hvem som vinner konkurransen 60secondsdance 2017!

Den internasjonale dansefilmkonkurransen 60secondsdance er et samarbeid mellom Loikka Dance Film Festival i Finland, Dansehallerne/ScreenMoves i Danmark og DansiT i Norge.

60secondsdance er en konkurranse for dansefilm som varer i nøyaktig ett minutt. Hvert av de nordiske landene kårer én vinner og én andreplass blant filmene som blir sendt inn, i tillegg til at en dansefilm vil motta publikumsprisen. Dermed kan deltagerne i konkurransen potensielt vinne priser i alle de fire landene. Det avholdes en prisseremoni i hvert land. Vinneren mottar € 1500 og andreplass € 500. Vinner av publikumsprisen turnerer med samlingen av nordiske vinnere.

Denne fredagen viser vi de 10 filmene som den norske juryen har valgt ut som de aller beste blant årets innsendte filmer, i tillegg til å kåre 1. og 2. plass, samt vinner av publikumsprisen.

Se de 30 filmene som allerede har blitt valgt ut til semifinalen her!

 

Juryen består av: Live Strugstad, Magnus Skatvold, Anne Kathrine Fallmyr, Elin Osjord og Per Fikse. Les mer om juryen her

 

Åpen Scene for Dans 2017

Åpen Scene for Dans er en visningsplattform der dansekunstnere kan vise work-in-progress eller kortere, ferdige koreografier.

I år vil følgende vise sine prosjekt under Åpen Scene:

Marthe Aleksandra J. Aagesen og Hanna Johansson: ALBATROSS

I duetten Albatross utforskes fenomenet minner: Skillet mellom realitet og fantasi, hva mennesker velger å ta med seg videre i livet og hvordan vi erfarer opplevelsene i etterkant.

Marthe Aleksandra J. Aagesen er oppvokst i Trondheim. Hun har sin utdannelse fra SpinOff Forstudium i Oslo og Balettakademien i Stockholm hvor hun gikk ut i 2016. Hanna Johansson er født og oppvokst i Bollnäs, og flyttet senere til Stockholm for å gå forberedende linje ved Balettakademien. Hun fortsatte videre på yrkesutbildningen hvor også hun gikk ut i 2016.

 

Tonje Martine Lorgen Kirkholt og Magnus Alexander Haals:DAYS IN BETWEEN

Prosjektet Days In Between baserer seg på å utforske det ærlige og ufiltrerte mennesket. Dansekunstnerne ønsker å grave i dybden av det som er med på å bygge vårt personlige utgangspunkt som mennesker. De har en sterk interesse for de dagligdagse øyeblikkene og ønsker å utforske viktigheten av disse, på lik linje med livets mest avvikende øyeblikk. Som partnere har Lorgen Kirkholt og Haals en større toleranse og kunnskap for hverandres måte å bevege seg på. De kan dermed bryte intimsoner og barrierer som eksisterer mellom mennesker som ikke kjenner hverandre på et dypt, emosjonelt og intimt plan.

Tonje Martine Lorgen Kirkholt (Steinkjer) og Magnus Alexander Haals (Drammen) har begge bachelor i dans fra Kunsthøgskolen i Oslo, og er basert som dansekunstnere i hovedstaden.

 

Elisabeth Ludwig og Mai Cecilie Venaas: HYSJ

Hysj utforsker tegnspråk og dans som visuelle kommunikasjonmidler. Prosjektet tar for seg spenningen mellom det abstrakte og det konkret meningsbærende i ulike typer fyskiske bevegelser.

 

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart