White on White

White on White #6 – Queer Sells


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

24. mars 2015, 19:00
25. mars 2015, 19:00

Pris

200 - Ordinær
150 - TOBB medlem
130 - Student/Scenekort/Honnør

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

90 min.

Språk

Engelsk

White on White / Iggy Malmborg & Johannes Schmit (SE/DE)

Tidligere har de vist oss at utseende trumfer indre kvaliteter i møte med kunstverdenens aller mektigste. I «Queer Sells» handler det om at også den lille ekstra skeivheten kan være god valuta for å vinne innpass blant kunstfolk og publikum. Velkommen til en bit av et kritisk, tankevekkende og komisk maktanalyseprosjekt.

* White on white holder også en forelesning på KiT onsdag 25. mars kl. 11

I «White on White #6 – Queer Sells» undersøker den tysk-svenske duoen White on White om de kan vinne fremgang på kunstmarkedet gjennom å ta til seg maktas mest moderne strategi: en sofistikert montasje av mainstream- og minoritetsmarkører. De følger oppskriften: ­– Ja, jeg er president i verdens mektigste land, men jeg er også svart. I White on Whites tilfelle velger de å kjøre kompaniet gjennom en «rosavask», som lar dem komme ut på den andre siden med en strategisk kombinasjon av Hvithet og Skeivhet.

I sin forrige forestilling, «All Those Beautiful Boyz», tok de utgangspunkt i det synlige og ytre som nøkkelen til fremgang. Denne gangen hevder de at det er språket som er den fremste konstruktøren av den sosiale virkeligheten: «Hva jeg sier avgjør hvem jeg er». Derfor er de ute etter strategier for å markere sin nye minoritetstilhørighet gjennom språk.

Dette vanskeliggjøres litt ved at det hele foregår på teatret. Teatret har jo tradisjon for nettopp dette, å skape nye virkeligheter gjennom språk. Men på teatret er det bare midlertidig, det er hele poenget med teatret, det er en unntakstilstand, det er på liksom. Spørsmålet deres blir om det overhodet er mulig å komme med en performativ ytring på scenen som kan overskride den unntakstilstanden teatret utgjør.

White on White er det kunstneriske forholdet mellom Iggy Malmborg og Johannes Schmit. Duoen, og forestillingsserien med samme navn, har som mål å undersøke/kritisere/bekrefte identifikasjonsprosessen mellom hvite tilskuere og hvite utøvere på scenen.

Rulletekst


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart