VOID STORY

FORCED ENTERTAINMENT (UK)


Read in English

Spilletider

23. februar 2011, 19:00
24. februar 2011, 19:00

Pris

190 - Ordinær
120 - Moderasjon

Spillested

Studioscenen

Varighet

80 min

Språk

Engelsk

Sist Forced Entertainment besøkte Trondheim, i 2004, lagde de et helvetes kaos i publikumsvinneren ”Bloody Mess”. Nå gjester de TAG og Trøndelag Teater med ”Void Story” – en moderne fabel om det store tomrommet.

”Void Story” følger to plagede sjeler på en berg-og-dal-banetur gjennom det ene avskrekkende bybildet etter det andre. På sin vei gjennom natten, en natt så intens at det ikke er en stjerne å se, blir de ranet, skutt på, angrepet av insekter, jaget gjennom underjordiske tunnelsystemer og stuet inn i en kjøletransport. De må søke ly på hjemsøkte hoteller, går seg bort i villmarken, og forviller seg inn i mørke bakgater og fortumlende tivoliparker.

Forced Entertainment fremfører denne dystre og komiske fabelen som om det var et hørespill på radio. Utøverne sitter bak et bord, blar i manuskriptet, lager stemmer og legger til lydeffekter. Bak dem visualiseres det hele med en serie projiserte bilder, lagt opp som en ”dreiebok” for en umulig filmatisering av denne dypt urovekkende teksten.

Forced Entertainment, av avisen ”The Guardian” omtalt som Storbritannias mest briljante eksperimentelle teaterkompani, har sin base i Sheffield, England. Med forestillinger som spenner fra det svært teatrale til det minimalistiske og tekstbaserte, har de siden oppstarten i 1984 vridd og vendt på forståelsen av teater, utforsket samtidens erfaringer og skapt spennende og intime møter med publikum.

“En postapokalyptisk atmosfære av generell håpløshet fylles med mørk, innsiktsfull humor i Tim Etchells manuskript. Etchells er en mester på det absurde.” omhmusic.com

Denne forestillingen ble presentert i samarbeid med Popellens scenetekstmønstring 2011.

Konsept: Forced Entertainment Tekst og regi: Tim Etchells Utøvere: Robin Arthur, Richard Lowdon, Cathy Naden, Terry O’Connor Musikk og lyd: John Avery Lys: Nigel Edwards Foto: Hugo Glendinning Bildecollage: Tim Etchells Photoshopassistanse: Stephanie Wong, Graeme Stonehouse. På bildene: Rajni Shah, Chris Williams, Kaya Freeman, Nigel Edwards, Jim Fletcher, Bob Clarke, Will Waghorn, Vlatka Horvat. Turnéleder: Ray Rennie Inspisient: Ray Rennie, Elb Hall Produsent: Forced Entertainment for SPILL med støtte fra Tanzquartier Wien, Tate Media Støttet av: Arts Council England, Sheffield City Council


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart