Verken Fugl eller Fisk

Teater Fot (NO)


Kjøp billetter →

Read in english

Spilletider

21. april 2018, 11:00
21. april 2018, 12:30
5. mai 2018, 11:00
5. mai 2018, 12:30

Pris

Billigste pris gjelder på nett!
75/75 Barn
150/170 Voksen
120/140 TOBB-medl
100/120 Student
100/120 Scenekort
100/120 Honnør

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

Ca. 45 min

Språk

Nonverbal/norsk

Velkommen til urpremiere på Teater Fots nye forestilling for barn fra 3 til 5 år! Forestillingen er blitt til i tett samspill med barn underveis i en lang tilblivelsesprosess. Endelig kan vi åpne dørene til premieren her på Teaterhuset Avant Garden!

MÅLGRUPPE: 3–5 år

Verken Fugl eller Fisk handler om begynnelsen på alt. Sammen undrer vi oss over livet på jorda, i lufta og i havet, og hvordan verden har blitt til. Denne skapelseshistorien har ingen endelige svar eller forklaringer, men leker med å skape verden på nytt, med materialer og figurer, rare dyr og underlige vesener. Her kan barna få se noe de aldri har sett før!

Fugler, fisker og mennesker er arter som rommer et stort mangfold, men kulturen vår plasserer mennesket øverst på toppen, over alle andre. Dette er et verdensbilde som står for fall. Teater Fot tror at barn har gode forutsetninger for å forstå verden fra naturens perspektiv, blant annet fordi barn er følelsesmessig orientert mot dyrene gjennom uttrykk som redsel, nysgjerrighet, ømhet og glede.

Forestillingen benytter seg mest av ikke-verbalt, affektivt og musikalsk språk. Ved å vri og mikse på hierarkier og kategorier, leke med mellomrom og utforske ukjente overgangsarter, har Teater Fot skapt et stykke eksperimenterende musikkteater for de minste. Barna inviteres med på leken gjennom både felles undring og skattejakt på havets bunn.

 

VIDEOTEASER

Videosnutten nedenfor er fra en del av forprosjektet til forestillingen, med visning for barn i en litt yngre målgruppe. Forestillingene som vises i april 2018 er rettet mot barn i alderen 3–5 år.

TEATER FOT

Trondheimsbaserte Teater Fot har skapt en rekke forestillinger for barn, og er blant de fremste i landet når det gjelder teater for de aller minste. Verken Fugl eller Fisk er del av et større kunstnerisk forskningsprosjekt om betydningen av affekt i teater for de minste barna. Forestillingen er en Teaterhuset-Avant-Garden-co-produksjon.

Mer om kunstnerteamet bak forestillingen

Lise Hovik

Lise Hovik (NO) er regissør, dramaturg og førsteamanuensis i drama og teater ved Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning. Hun etablerte Teater Fot i 2004, og har produsert en rekke teaterforestillinger for de minste barna. Hovik avsluttet i 2014 sin doktorgrad i Drama og Teater ved NTNU med avhandlingen De Røde Skoene – Et kunstnerisk og teoretisk forskningsprosjekt om teater for de aller minste. Hovik og Teater Fot gjestet Teaterhuset Avant Garden i 2014 med barneforestillingen Du skal få høre fuglesang. Våren 2017 medvirket hun som dramaturg i Teaterhuset Avant Gardens co-produksjon Baby Body av Inclusive Dance Company.

Siri Gjære

Siri Gjære (NO) fra Levanger er vokalist og komponist med base I Trondheim. Hun er utdannet ved jazzlinja ved Institutt for musikk på NTNU. Gjære har en variert bakgrunn som musiker, har mange plateutgivelser bak seg, og har gjort en rekke spennende samarbeid med musikere fra hele landet. De siste årene har Gjære vært kunstnerisk leder for vokalensemblet Trondheim Voices. Hun ble i 2006 utnevnt til fylkeskunstner i Sør-Trøndelag. Gjære gjestet Teaterhuset Avant Garden sist i fjor høst, da hun sammen med Ann Cathrin Hertling og gjester i plattformen Wild at art inviterte oss til en fest for alle sansene i Feminalens bestillingsverk All dressed up and nowhere to go.

Tor Haugerud

Tor Haugerud (NO) er musiker, trommeslager og perkusjonist med base i Trondheim. Han er førsteamanuensis på jazzlinja ved Institutt for musikk på NTNU, jobber mye med improvisasjonsmusikk og er en sentral musiker i Trondheimsmiljøet. Han har blant annet medvirket som musiker i Transjoik, Alpaca Ensemble, BOL&SNAH, En En En, Kléber trio, Oscar Grönberg trio, Pappenheim, Trondheim Jazzorkester m.m. Han har spilt og turnert verden rundt på konsertscener og festivaler og gitt ut om lag 40 album de siste 32 årene. Haugerud har i tillegg bakgrunn som performancekunstner, og har komponert musikk og medvirket som skuespiller i forestillinger for Cirka Teater, og Teater Fot. Haugerud var en av musikerne i Feminalens bestillingsverk All dressed up and nowhere to go ved Teaterhuset Avant Garden høsten 2017.

Gunhild Hjertaas

Gunhild Hjertaas (NO) er utdannet skuespiller fra NISS og har en bachelorgrad i Musikkvitenskap fra NTNU. Hjertaas jobber som skuespiller, musikkarrangør og komponist, og tar videre studier i arrangering/komponering ved NTNU. Gunhild har skuespillererfaring både fra institusjonsteatre og det frie feltet, og driver sine egne frigrupper Teater Framdrift og Holmen Hjertaas Produksjoner. Hun har tidligere medvirket i blant annet Kjøkkenet av Jo Strømgren, Alle tiders julebord av Adamseplene, og En midtsommernattsdrøm av Teater Fremdrift/Nord-Trøndelag Teater. Hjertaas spilte på Teaterhuset Avant Garden for første gang i oktober 2017, da hun gjorde en gjesterolle som ‘Fisk’ i VERK Produksjoners Wishful Beginnings.

Ibrahim Fazlic

Ibrahim Fazlic (NO/BA) er skuespiller og dramatiker med base i Trondheim. Han er utdannet ved skuespillerlinjen på Nord Universitet (tidligere HINT). Fazlic debuterte som dramatiker i 2016 med stykket Teahouse som ble spilt i et hotellrom på Clarion Hotell Brattørkaia. Han fulgte opp med det egenproduserte stykket Higen som ble spilt på verkstedhallen i juni 2017. Fazlic arbeider for tiden med sin tredje forestilling, som skal co-produseres av Teaterhuset Avant Garden.

Anne Helga Henning

Anne Helga Henning (NO) er billedkunstner med base i Trondheim. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og Reggio Emilia Institutet i Stockholm. Henning har lang erfaring som kunstner i barnehage og skole, og som atelierista på Svartlamoen barnehage. Henning var også en av festivalkunstnerne under Bastardfestivalen i 2017, da Teaterhuset Avant Garden co-produserte hennes deltagende performance Kompasset mellom oss på Trondhjems Kunstforening.

Besøk også kompaniets egne nettsider på www.teaterfot.no

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart