Verken Fugl eller Fisk

Teater Fot (NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

21. april 2018, 11:00
21. april 2018, 12:30
5. mai 2018, 11:00
5. mai 2018, 12:30

Pris

Billigste pris gjelder på nett!
75/75 Barn
150/170 Voksen
120/140 TOBB-medl
100/120 Student
100/120 Scenekort
100/120 Honnør

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

Ca. 45 min

Språk

Nonverbal/norsk

Velkommen til en leken, undrende og musikalsk forestillingsopplevelse, skapt av noen av landets beste barneteatermakere, noen av byens fineste musikere, og alle barna som blir med på undringen!

MÅLGRUPPE: 3–5 år

Verken Fugl eller Fisk handler om begynnelsen på alt. Sammen undrer vi oss over livet på jorda, i lufta og i havet, og hvordan verden har blitt til. Forestillingen gir ingen endelige svar eller forklaringer, men leker med å skape verden på nytt, med materialer og figurer, rare dyr og underlige vesener. Barna inviteres med på leken gjennom både felles undring og skattejakt på havets bunn!

 

Mer om forestillingen

Fugler, fisker og mennesker er arter som rommer et stort mangfold, men kulturen vår plasserer mennesket øverst på toppen, over alle andre. Dette er et verdensbilde som står for fall. Teater Fot tror at barn har gode forutsetninger for å forstå verden fra naturens perspektiv, blant annet fordi barn forholder seg til dyr gjennom følelsesuttrykk som redsel, nysgjerrighet, ømhet og glede. Kanskje er det gjennom barnas blikk vi kan få en tilgang til å bryte opp inngrodde oppfatninger om at vi, menneskene, er viktigere og bedre enn alle andre arter?

Forestillingen benytter seg mest av ikke-verbalt, følelsesrettet og musikalsk språk. Ved å vri og mikse på hierarkier og kategorier, leke med mellomrom og utforske ukjente overgangsarter, skaper Teater Fot et stykke eksperimenterende musikkteater for de minste.

 

Forestillingens to versjoner

Verken Fugl eller Fisk har blitt til gjennom en lang prosess med testing og utvikling, og med flere prøvevisninger for barn underveis. Blant annet under Olavsfestdagene i fjor, og gjennom gratis testvisninger på Kunsthall Trondheim i november. I dette prosjektet har Teater Fot jobbet parallelt med to forskjellige versjoner av forestillingen, én for de aller minste, 0–2 år, og én for barn i alderen 3–5. Versjonen for de aller minste vil ha premiere i høst.

SE VIDEOTEASER

Videosnutten nedenfor er tatt under forprosjektet til forestillingen. Denne visningen var rettet mot barn i en litt yngre målgruppe. 

TEATER FOT

Trondheimsbaserte Teater Fot har skapt en rekke forestillinger for barn, og er blant de fremste i landet når det gjelder teater for de aller minste. Mange kjenner dem fra forestillinger som De røde skoene og trilogien Du skal få høre fuglesang.

Verken Fugl eller Fisk er del av et større kunstnerisk forskningsprosjekt om betydningen av affekt i teater for de minste barna. Forestillingen er en Teaterhuset-Avant-Garden-co-produksjon.

Mer om kunstnerne

 

LISE HOVIK

Lise Hovik (NO) er regissør, dramaturg og førsteamanuensis i drama og teater ved Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning. Hun etablerte Teater Fot i 2004, og har produsert en rekke teaterforestillinger for de minste barna. Hovik avsluttet i 2014 sin doktorgrad i Drama og Teater ved NTNU med avhandlingen De Røde Skoene – Et kunstnerisk og teoretisk forskningsprosjekt om teater for de aller minste. Hovik og Teater Fot gjestet Teaterhuset Avant Garden i 2014 med barneforestillingen Du skal få høre fuglesang. Våren 2017 medvirket hun som dramaturg i Teaterhuset Avant Gardens co-produksjon Baby Body av Inclusive Dance Company.

 

SIRI GJÆRE

Siri Gjære (NO) fra Levanger er vokalist og komponist med base I Trondheim. Hun er utdannet ved jazzlinja ved Institutt for musikk på NTNU. Gjære har en variert bakgrunn som musiker, har mange plateutgivelser bak seg, og har gjort en rekke spennende samarbeid med musikere fra hele landet. De siste årene har Gjære vært kunstnerisk leder for vokalensemblet Trondheim Voices. Hun ble i 2006 utnevnt til fylkeskunstner i Sør-Trøndelag. Gjære gjestet Teaterhuset Avant Garden sist i fjor høst, da hun sammen med Ann Cathrin Hertling og gjester i plattformen Wild at art inviterte oss til en fest for alle sansene i Feminalens bestillingsverk All dressed up and nowhere to go.

 

TOR HAUGERUD

Tor Haugerud (NO) er musiker, trommeslager og perkusjonist med base i Trondheim. Han er førsteamanuensis på jazzlinja ved Institutt for musikk på NTNU, jobber mye med improvisasjonsmusikk og er en sentral musiker i Trondheimsmiljøet. Han har blant annet medvirket som musiker i Transjoik, Alpaca Ensemble, BOL&SNAH, En En En, Kléber trio, Oscar Grönberg trio, Pappenheim, Trondheim Jazzorkester m.m. Han har spilt og turnert verden rundt på konsertscener og festivaler og gitt ut om lag 40 album de siste 32 årene. Haugerud har i tillegg bakgrunn som performancekunstner, og har komponert musikk og medvirket som skuespiller i forestillinger for Cirka Teater, og Teater Fot. Haugerud var en av musikerne i Feminalens bestillingsverk All dressed up and nowhere to go ved Teaterhuset Avant Garden høsten 2017.

 

GUNHILD HJERTAAS

Gunhild Hjertaas (NO) er utdannet skuespiller fra NISS og har en bachelorgrad i Musikkvitenskap fra NTNU. Hjertaas jobber som skuespiller, musikkarrangør og komponist, og tar videre studier i arrangering/komponering ved NTNU. Gunhild har skuespillererfaring både fra institusjonsteatre og det frie feltet, og driver sine egne frigrupper Teater Framdrift og Holmen Hjertaas Produksjoner. Hun har tidligere medvirket i blant annet Kjøkkenet av Jo Strømgren, Alle tiders julebord av Adamseplene, og En midtsommernattsdrøm av Teater Fremdrift/Nord-Trøndelag Teater. Hjertaas spilte på Teaterhuset Avant Garden for første gang i oktober 2017, da hun gjorde en gjesterolle som ‘Fisk’ i VERK Produksjoners Wishful Beginnings.

 

IBRAHIM FAZLIC

Ibrahim Fazlic (NO/BA) er skuespiller og dramatiker med base i Trondheim. Han er utdannet ved skuespillerlinjen på Nord Universitet (tidligere HINT). Fazlic debuterte som dramatiker i 2016 med stykket Teahouse som ble spilt i et hotellrom på Clarion Hotell Brattørkaia. Han fulgte opp med det egenproduserte stykket Higen som ble spilt på verkstedhallen i juni 2017. Fazlic arbeider for tiden med sin tredje forestilling, som skal co-produseres av Teaterhuset Avant Garden.

 

ANNE HELGA HENNING

Anne Helga Henning (NO) er billedkunstner med base i Trondheim. Hun er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og Reggio Emilia Institutet i Stockholm. Henning har lang erfaring som kunstner i barnehage og skole, og som atelierista på Svartlamoen barnehage. Henning var også en av festivalkunstnerne under Bastardfestivalen i 2017, da Teaterhuset Avant Garden co-produserte hennes deltagende performance Kompasset mellom oss på Trondhjems Kunstforening.

SJEKK OGSÅ: SEMINAR I FORBINDELSE MED FORESTILLINGEN

Lørdag 5. mai kl. 14 arrangeres et seminar om posthumanisme og kunst for barnehagebarn. Finn mer informasjon om seminaret her.

Besøk kompaniets egne nettsider på www.teaterfot.no

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart