TO BE MEANS TO RESIST…

IMPURE COMPANY/ HOOMAN SHARIFI (NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

8. mars 2013, 19:00
9. mars 2013, 19:00

Pris

190 - Ordinær
120 - Moderasjon

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

ca. 50 min

TO BE MEANS TO RESIST, RESIST WHAT YOU ARE NOT

«Vi balanserer på en hårsbredd. Det kommer til å rocke, vi kommer til å falle, vi kommer til å reise oss opp, vi kommer til å grine, vi kommer til å le og synge. Vi kommer til å bevege deg. Vi kommer til å bevege dere. Velkommen inn.» (Hooman Sharifi)

Med en popkulturell referanseramme som bakteppe inviteres vi inn i en rituell energiutløsning iscenesatt av fem dansere. Forestillingen favner ulike koreograferte uttrykk: fra det ekspressive til det innadvendte. Impure Company / Hooman Sharifi utfordrer publikum til å ta stilling til sin væren i verden: Hvem er du ikke? Midt i et samfunn som stadig stiller krav til oss om å mestre mange og ulike roller samtidig, oppfordrer de oss til å ta ansvar for å selv velge hvem vi ønsker å være. Og å erkjenne det vi ikke er. Vi får lov. Vi må ikke være alt. For det å leve betyr å stå imot. Stå imot det du ikke er.

Hooman Sharifi er kjent for å være en sterkt politisk engasjert kunstner som river opp i rigide forståelser og flytter det vi oppfatter som fjerne problemstillinger ubehagelig nært innpå oss. Hans Impure Company har gjennom sin drøyt 10 år lange karriere etablert seg som et sentralt navn i europeisk scenekunst, og har gjestet en rekke internasjonale festivaler. Med bakgrunn i mottoet «Kunst er politikk» er kompaniet blitt anerkjent for en intens energi og en sterk politisk vilje til å skape engasjement hos sitt publikum.

«…forestillingen får deg til å trekke på smilebåndene og sitte med store øyne og undre hvorfor dette er skrudd sammen på dette viset med sin merkelige sjangerblanding og fragmenterte bilder. Men uten et kjedelig øyeblikk.» Bergens Tidende

RULLETEKST
Koreografi, regi, lys:
Hooman Sharifi Medvirkende: Rikke Baewert, Ida Gudbrandsen, Loan Ha, Hooman Sharifi, Matthew William Smith Kunstnerisk koordinator: Valérie Lanciaux Musikk: The Rite of Spring (Sacrificial Dance) – Stravinski, The show must go on – Jim Broadbent, Nicole Kidman and cast Moulin Rouge, As I sat sadly by her side – Nick cave, Qulub al ashqine – Sheikh Ahmad Al-Tûni Co-produsent: BIT Teatergarasjen Støttet av: Kulturrådet, Utenriksdepartementet

Tidligere arbeider av Impure Company / Hooman Sharifi:

THEN LOVE WAS FOUND AND SET THE WORLD ON FIRE from sima Khatami on Vimeo.

Now the field is open from sima Khatami on Vimeo.


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart