The Trond Wiger Fucking Life Show

SPKRBOX / Trond Wiger (NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

17. september 2015, 19:00
18. september 2015, 19:00

Pris

150 - Ordinær
Festivalpass - Festivalpass

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Språk

Norsk

«Du e itj lett te sinns sjøl om innsida e tom».

Hiphopteaterfestivalen SPKRBOX har utfordret trondheimsrapperen Trond Wiger, trondheimsdramatikeren Kristofer Grønskag og trondheimregissøren Kjersti Haugen til å lage teaterforestilling om Trond Wiger!

Under SPKRBOX i fjor fremførte Trond Wiger, kjent fra hiphop-duoen Gode Ord Dør Sist (G.O.D.S.), et utvalg av sine tekster i en 30 minutter lang forestilling. Forestillingen høstet mange lovord, og i år videreføres suksessen.

Denne gangen har SPKRBOX koblet rapperen og poeten sammen med to andre trønderske kunstnere og gitt dem tjue prøvedager. I løpet av denne perioden har han sammen med regissør Kjersti Haugen og dramatiker Kristofer Grønskag jobbet fram en forestilling om Tronds oppvekst i Trondheim, oppdagelsen av hiphop, om hans liv og karriere, og om trøndersk kultur. Nå har tiden kommet for urpremiere, og Teaterhuset Avant Garden er stolt og spent co-produsent!

Trond Wiger kommer fra musikkmiljøet i byen, men han har også tidligere erfaring med scenekunst. Blant annet var han medskaper og utøver i dansekunstprosjektet «PERFECT (im)PERFECTIONS – stories untold» under Multiplié dansefestival 2014. Dette er hans første egne helaftens forestilling, skapt i samarbeid med profesjonelle teaterkunstnere – og med utgangspunkt i sitt eget liv.

HVA ER SPKRBOX?

SPKRBOX er Norges eneste hiphopteater-festival: en grensesprengende møteplass for hiphop-hoder, teaternerder og folk som vil oppleve annerledes teater.

Hiphopteater er teater som presenterer samfunnsaktuelle nåtidshistorier gjennom hiphopestetikk. Forestillingene tar utgangspunkt i én eller flere av de fire elementene i hiphop-kulturen: breaking, graffiti, MC-ing (rapping) og DJ-ing. Varianter av disse, som spoken word, beatboxing og hiphopdans kan også være tilstede, men fundamentet i forestillingene er språket og samfunnsaktualiteten sett fra de lavere klassers perspektiv.

Den første SPKRBOXfestivalen gikk av stabelen i Oslo og Trondheim våren 2014, og var en stor suksess! Teaterhuset Avant Garden er spente og glade for å være én av årets samarbeidspartnere!

Festivalen har også en rekke arrangementer på Verkstedhallen.

SPKRBOX på Avant Garden

På vår scene presenterer vi Unfinished Business og Baba Israels «The Spinning Wheel», og ikke minst byr vi på urpremiere på lokale «Trond Wiger Fucking Life Show», der vi også er co-produsent. På scenen etter forestillingene, byr festivalen blant annet på kunstnersamtaler (ettersnakk), bar, open mic og SLAM.

Gatekultur møter finkultur

SPKRBOX ønsker å være et mellomledd og en døråpner mellom gatekulturen og finkulturen, og bygge langvarige og gode samarbeid til inspirasjon og nytenkning for begge parter.

SPKRBOX vil utforske kulturelle klasseforskjeller, utfordre det etablerte norske teatret og inspirere hiphop- og teatermiljøet til samarbeid på tvers av fagfelt, estetikk og form. Målet er å utvikle og etablere en sjanger som på sikt kan bidra til et mer mangfoldig teater-Norge.

 

 

RULLETEKST:

Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart