The Spinning Wheel

Unfinished Business / Baba Israel (UK/US)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

20. september 2015, 19:00

Pris

150 - Ordinær
Festivalpass - Festivalpass

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

90 min + Ettersnakk

Språk

English

Et energisk møte mellom spoken-word, video og live musikk, som spør hva som ble igjen etter de aktivistiske bevegelsene som ristet det etablerte Vesten. Hvordan kan et menneske bli preget av den arven han har fått med seg?

Presenteres av SPKRBOX i samarbeid med Teaterhuset Avant Garden.

«The Spinning Wheel» feirer livet til Baba Israels avdøde far Steve Ben Israel: jazzmusiker, standup-komiker, pasifist, aktivist og medlem av det ikoniske teaterkompaniet The Living Theatre i New York. (Var du en av de mange som så Verk Produksjoners «Paradise Now» under Bastard-festivalen, er den full av referanser til dette legendariske kompaniet, ikke minst gjennom tittelen, som er hentet fra et av deres best kjente stykker.)

Israel brukte kunsten til å si ifra om urettferdighet og til å prøve å finne humor i galskapen i dagens Amerika. Og han inspirerte sønnen til å gjøre det samme.

Mer om forestillingen

Med utgangspunkt i Steve Bens unike arkivmateriale utforsker forestillingen pasifistisk aktivisme, tap og arv, og stiller spørsmål om hvordan vi påvirkes eller endres av arven fra våre foreldre. Er det noe igjen av bevegelsene som en gang rystet den vestlige verden?

Hiphopteaterkunstneren Baba Israel vokste opp i New York med foreldre som begge var kjernemedlemmer av The Living Theatre. Han har utviklet sitt uttrykk gjennom utforsking av spoken-word, hiphop og eksperimentelt teater. «The Spinning Wheel» er skapt i samarbeid med kunstnerisk leder av det londonbaserte scenekunstkompaniet Unfinished Business, Leo Kay, og musikeren YAKO 440.

HVA ER SPKRBOX?

SPKRBOX er Norges eneste hiphopteater-festival: en grensesprengende møteplass for hiphop-hoder, teaternerder og folk som vil oppleve annerledes teater.

Hiphopteater er teater som presenterer samfunnsaktuelle nåtidshistorier gjennom hiphopestetikk. Forestillingene tar utgangspunkt i én eller flere av de fire elementene i hiphop-kulturen: breaking, graffiti, MC-ing (rapping) og DJ-ing. Varianter av disse, som spoken word, beatboxing og hiphopdans kan også være tilstede, men fundamentet i forestillingene er språket og samfunnsaktualiteten sett fra de lavere klassers perspektiv.

Den første SPKRBOXfestivalen gikk av stabelen i Oslo og Trondheim våren 2014, og var en stor suksess! Teaterhuset Avant Garden er spente og glade for å være én av årets samarbeidspartnere!

Festivalen har også en rekke arrangementer på Verkstedhallen.

SPKRBOX på Avant Garden

På vår scene presenterer vi Unfinished Business og Baba Israels «The Spinning Wheel», og ikke minst byr vi på urpremiere på lokale «Trond Wiger Fucking Life Show», der vi også er co-produsent. På scenen etter forestillingene, byr festivalen blant annet på kunstnersamtaler (ettersnakk), bar, open mic og SLAM.

Gatekultur møter finkultur

SPKRBOX ønsker å være et mellomledd og en døråpner mellom gatekulturen og finkulturen, og bygge langvarige og gode samarbeid til inspirasjon og nytenkning for begge parter.

SPKRBOX vil utforske kulturelle klasseforskjeller, utfordre det etablerte norske teatret og inspirere hiphop- og teatermiljøet til samarbeid på tvers av fagfelt, estetikk og form. Målet er å utvikle og etablere en sjanger som på sikt kan bidra til et mer mangfoldig teater-Norge.

 

 
RULLETEKST


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart