The Norwegian Way

Amund Sjølie Sveen (NO)


Read in English

Spilletider

20. februar 2012, 19:00
21. februar 2012, 19:00

Pris

190 - Ordinær
120 - Moderasjon

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

50 min.

Språk

Engelsk

The Norwegian Way – An introduction to the Oil for Art-program

Da det irakiske folket sultet, lanserte FN Oil for Food-programmet for å gjøre det mulig for Irak å bytte olje mot mat. Norge har mer enn nok av både olje og mat, men trenger noe som gir livet mening. Vi trenger Oil for Art-programmet.

Det sorte gullet har vært avgjørende for alle sider ved norsk samfunnsutvikling de siste tiårene, også den stadig mer ambisiøse statlige kunst- og kultursatsingen. Samtidig har det oppstått et spenn mellom det faktum at vi alle lever av oljen, og et norsk selvbilde og retorikk som beskriver oss som særlig miljøvennlige, fredsskapende og generelt «gode». Det norske samfunnet har et ambivalent – eller kanskje fornektende – forhold til oljerikdommen. I følge forskning er vi ikke spesielt lykkelige heller – alle pengene tatt i betraktning. Kanskje er det på tide å tenke nytt?

Kunstner og musiker Amund Sjølie Sveen jobber innenfor et bredt spekter av uttrykk – konserter, teater, performance og installasjon – ofte med det musikalske som del av en større performativ kontekst. De siste årene har han utviklet flere soloforestillinger i lecture-performance-sjangeren. ”The Norwegian way” er et dypdykk i Norges selvbilde, oljens problem og den mulige forbindelsen mellom penger og lykke. Det er også en utforsking av hvilke muligheter kunst har til å forandre verden.

 

Av og med: Amund Sjølie Sveen Co-produsert av: Pikene på Broen/Barents Spektakel Festival Støttet av: Norsk kulturråd, Fritt Ord


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart