The Moon

MaisonDahlBonnema (NOR/NLD)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

15. november 2016, 19:00
16. november 2016, 19:00

Pris

200 - Ordinær
150 - TOBB-medlem
130 - Scenekort
130 - Student/Honnør

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

Ca. 90 min

Språk

Engelsk

The Moon inviterer publikum med på en utilregnelig reise rundt ingenting.

Sammen skal vi skal vi utvide hjernespennet, og feire det som ligger under normalen. La oss grave et hull. La oss grave dypt!

The Moon er en (pop)opera for fire sangere, der hele forestillingen skal oppleves som én stor felles sang. Publikum kan sette seg og bevege seg fritt omkring i rommet, og oppfordres til å ta fullt ansvar for sitt eget utkikkspunkt, enten de vil være tilskuere, inn-skuere, mellom-skuere, bak-skuere, eller rundt-skuere.

Handlingen – om det er noen slik – er lagt til en fremtid der ensomhet og kommunikasjonsproblemer har forduftet, og er erstattet med evig ungdom: et liv med utallige muligheter og umulige valg. Vi tas med til en ikke-eksisterende tid og en ikke-eksisterende situasjon der det ikke finnes noe som er fiksjon eller virkelighet, bare kunstighet.

Dramaturgien er inspirert av den tradisjonelle sveitserosten Emmentaler AOP  (Appellation d’Origine Protégée) – der tomrommet, manglene, hullene mellom det manifeste spiller en vesentlig rolle. Sangerne vil la det stå igjen hull, mentale tomrom, som publikum kan boltre tankene og fantasien sin i. For hva om det faktisk ikke er noe å forstå? Hva om alt, inkludert livet, er fullstendig meningsløst? På den annen side er det også en lang tradisjon for å forestille seg at månen er laget av ost – og igjen passer den patentbeskyttede sveitserosten godt, med hullene som kratere på månens  overflate.

 

Hans Petter Dahl har bakgrunn i kultforklarte Baktruppen. Sammen med Anna Sophia Bonnema, utgjør han MaisonDahlBonnema – et prosjekt tilknyttet det kjente belgiske Needcompany. Gjennom en serie høyst ulike arbeider utforsker de konseptet pop-opera, og har nærmest laget sin egen sjanger som spenner fra pop-opera, via sado-country-opera til et mer spirituelt og mytisk landskap. Hos oss var de sist med «The Ballad of Ricky and Ronny: A Pop Opera«, som ble vist på Trøndelag Teaters studioscene høsten 2010.

Davis Freeman, som er med i forestillingen som utøver, har også besøkt oss flere ganger tidligere. Sist under Bastardfestivalen i 2014, med forestillingen «A better place«, en lecture performance der publikum ble invitert til å idémyldre med om hva hver enkelt av oss kan gjøre for å få en bedre verden, og med president-attentat-musikalen «Assasins» våren 2010.

 

«The Moon» vil ha sin jordiske premiere i Hammerfest, under DanseFestival Barents, lørdag 12. november, før den reiser videre hit til oss.

 

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart