The Expressions of the Emotions

Ivar Furre Aam (NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

23. januar 2014, 19:00
24. januar 2014, 19:00
25. januar 2014, 15:00
26. januar 2014, 19:00

Pris

190 - Ordinær
120 - Moderasjon

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

65 min

Språk

Norsk

Teatret er en følelsesmaskin som framkaller, vrir, vrenger og manipulerer skuespillerens og tilskuernes følelser. En billett i teatret er en billett til følelsene.

A: «Hi. I just want to thank u for that email. I think about it a lot. I hope I’ll find the courage to reply. Cuz I’m scared of emotions. Everybody’s and all of them»

Danse- og teaterforestillingen «The Expressions of the Emotions» går ansikt til ansikt med følelsene. I et prosjekt inspirert av Charles Darwins teorier om menneskelige følelsesuttrykk og Hochschilds teori om Emotional Labour, har Ivar Furre Aam og kompani gått vitenskapelig til verks for å undersøke hvordan slike – i utgangspunktet indre tilstander – fungerer sosialt.

http://www.avantgarden.no/program/the-expressions-of-the-emotions/

Begrepet emosjonelt arbeid (emotional labour) brukes om en del av arbeidslivet der arbeidstakere er pålagt å kontrollere og framvise bestemte følelser som en del av jobben. Slik for eksempel service- og omsorgsarbeidere forventes å vise – og til og med føle – «de riktige» følelsene og sinnstilstandene i møte med kunder og pasienter, som glede, oppmerksomhet på andres behov, medfølelse og omsorg. Slik kan også menneskelige følelser inngå i økonomiens blinde og nådeløse kretsløp og gjøres til gjenstand for kjøp, salg og kolonisering. I et samfunn der emosjonell påvirkning i stadig større grad kan omdannes til økonomisk verdi, tar denne forestillingen for seg teatret og skuespilleren – den emosjonelle arbeideren par excellence – for å se på hva som skjer når mennesker tvinges inn i ulike emosjonelle tilstander og bestemte sosiale koreografier.

Det faktum at vi så lett kan kjenne oss igjen i, og la oss påvirke av, andres uttrykk for følelser er en forutsetning for skuespillerens virke – og i det daglige samspillet for oss alle. På teatret jobber skuespilleren vanligvis innover i seg selv, eller bak scenen for å sette seg inn i den emosjonelle tilstanden vi som publikum skal påvirkes av. I denne forestillingen møter vi isteden følelsesarbeidet ansikt til ansikt uten hemmeligheter og uten dramaturgisk oppbygging. Vil vi la oss rive med? Eller vil denne avslørende prosessen skape avstand til følelsene? Og hvem er disse folkene som står der og føler foran oss, egentlig? Forestillingen har et gjennomgående koreografert uttrykk der det er det fysiske og visuelle som driver oss gjennom de ulike scenene, uten å være dans i tradisjonell forstand.

Ivar Furre Aam fra Trondheim er utdannet ved Teaterhøyskolen i Stockholm og Akademi for Scenekunst i Fredrikstad. Etter studiene debuterte han som skuespiller ved Nationaltheatret i den kritikerroste forestillingen «Disputten». Han har siden jobbet med flere internasjonalt anerkjente regissører og koreografer som Robert Wilson, Herbert Fritsch, Mårten Spångberg og Sidney Leoni. Her på hjemmebane så vi ham sist som skuespiller i Lisa Lies «Blue Motell» på Trøndelag Teater. «The Expressions of the Emotions» er Aams debut som regissør og koreograf. Med seg har han Lisa Lie, Mattias Lech, Aleksandra Sende (i Trondheim) og Andrea Csaszni Rygh (i Oslo og produksjonsperioden). Forestillingen hadde premiere for utsolgt sal på Black Box Teater i slutten av november. På Teaterhuset Avant Garden blir det nypremiere på en videreutviklet utgave av forestillingen torsdag 23. januar.

Regi og koreografi: Ivar Furre Aam Av og med: Andrea Csaszni Rygh, Aleksandra Sende, Mattias Lech, Lisa Lie, Ivar Furre Aam Kunstnerisk samtalepartner: Kate Pendry Lysdesign: Magnus Mikaelsen Støttet av: Kulturrådet Co-produsenter: Teaterhuset Avant Garden, MDT Stockholm og Black Box Teater


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart