That catastrophe is a fire

Tale Dolven & Gabel Eiben (NO/US)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

5. september 2015, 17:30

Pris

200 - Ordinær
150 - TOBB
130 - Stud/Honnør
130 - Scenekort
100 - Festivalkort

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Språk

English

**URPREMIERE!**

Denne forestillingen er en feiring av livets små mirakler – inspirert av dem som forsøker å finne ut av dem.

Hver dag omgir vi oss med små mirakler. Vi lager ild, planter vokser opp av jorda, vi ser stjerner dø og lyspærer bli tent. Alle disse små sakene kan forklares – bare man vet hvordan. Tale Dolven og Gabel Eiben har dykket inn i verden av naturvitenskapelige foredrag og latt seg fascinere av forskere som evner å forklare de mest komplekse prosesser på et nivå der vi makter å ta inn det vi hører.

«It is my task to convince you not to turn away because you don’t understand it. You see, my physics students don’t understand it either. That is because I don’t understand it. Nobody does»
-Richard Feynman.

Dolven og Eiben har blant annet brukt den karismatiske fysikeren Richard Feynman som inspirasjon. Han hadde en unik evne til å formidle sitt stoff til oss som ikke kan noe om det. Språket han bruker er enkelt, men temaet er veldig komplekst.

Når noen har så spesifisert kunnskap kan det være vanskelig å finne et felles språk med de uinnvidde. I dette ser Dolven og Eiben en parallell til hvordan dans og teater kan oppleves av et publikum. På samme måte som med kvantefysikk må vi bare anerkjenne reglene for det vi opplever, og akseptere at vi ikke trenger å forstå alt for å få glede av det.

 

Mer om Tale Dolven & Gabel Eiben

Tale Dolven har bakgrunn fra dansekompaniet Rosas, og Gabel Eiben har i flere år jobbet med Nature Theater of Oklahoma. Som representanter for noe av det mest spennende innen dans og teater slo de to seg for første gang sammen på scenen i produksjonen «You`re welcome», der de utforsket nettopp sitt felles område: scenen. Prosjektet deres har fra starten vært å avlive myten om moderne scenekunst som vanskelig og utilgjengelig.
Stilen er leken og upretensiøs, og som tittelen i den første forestillingen sier: alle er velkommen.

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart