Teatersamtalen #2: Teknologi og mennesker i bevegelse

Med Arkadi Zaides, Einar Duenger Bøhn, Axel Tidemann


Read in English

Spilletider

2. mai 2018, 18:30

Pris

Gratis inngang

Spillested

Litteraturhuset i Trondheim/Kulturtorget

Varighet

Ca 60 min

Språk

English

Panelsamtale på «Kulturtorget» på Trondheim folkebibliotek/Litteraturhuset.

I Europa jobber vi på spreng med å beskytte grensene våre. Samtidig forsøker stadig nye flyktingestrømmer å ta seg inn over grensene. For hvert forsøk på å sperre folk ute, finner folk nye strategier for å ta seg forbi.

4. og 5. mai viser vi dansekunstner Arkadi Zaides foredragsaktige stykke TALOS, om digital grenseovervåkning i møte med mennesker på flukt. I Teatersamtalen 2. mai inviterer vi sammen med våre samarbeidspartnere til en spennende og brennaktuell panelsamtale knyttet til tematikken som tas opp i denne forestillingen. Velkommen til en samtale om kunstig intelligens, om bruk og misbruk, om mennesker og teknologi og om kunsten i møte med verden der ute!

 

Ordstyrer for samtalen vil bli annonsert senere. Panelet består ellers av:

Arkadi Zaides, dansekunstner fra Israel. Han har før laget forestillinger der han har belyst eget lands rolle i okkupasjonen av vestbredden og hvordan strukturell vold påvirker kroppen.

Axel Tidemann har doktorgrad på feltet kunstig intelligens, og jobber som forsker i Telenor Research.

Einar Duenger Bøhn er filosof, med blant annet etikk og kunstig intelligens som spesialfelt.

Samtalen holdes på engelsk.

 

Om forestillingen som er knyttet til samtalen:

TALOS kan oppleves på Verkstedhallen 4. og 5. mai, som en del av Teaterhuset Avant Gardens vårprogram. Den er laget som en kunstnerisk respons på et EU-finansiert forskingsprosjekt med samme navn, som ser for seg et grenseovervåkningssystem helt og holdent basert på roboter. Hva hender når mennesker på flukt møter denne teknologien?

Les mer om forestillingen her

 

Teatersamtalen:

Teatersamtalen er et samarbeid mellom Trøndelag Teater, Teaterhuset Avant Garden, Turnéteatret i Trøndelag og Program for drama og teater, Institutt for kunst-og medievitenskap, NTNU.

Prosjektet er et initiativ for å utvikle og heve kvaliteten på den kritiske samtalen om teater i det offentlige rom. Samtalene vil dreie seg rundt sentrale teaterpolitiske og kunstneriske spørsmål. Og ikke minst undersøke: Hva kan vi sammen utvikle og sette på en større dagsorden fra det nye felles trønderske scenerommet?

Denne utgaven er den andre i rekken. Den første tok for seg ungdomsteatersatsingen i Trøndelag, og ble holdt på Litteraturhuset i Trondheim 4. april.

Alle Teatersamtalene blir tatt opp, og gitt ut som podcast på nettsidene til Litteraturhuset i Trondheim.

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart