Tea Tupajić (HR)

Varieté Europa (Orfeus)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

14. mars 2015, 19:00
15. mars 2015, 17:00
15. mars 2015, 19:00

Pris

200 - Ordinær
150 - TOBB medlem
130 - Student/Scenekort/Honnør

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

90 min.

Språk

English

I løpet av det siste året har Tea Tupajić sammen med forsikringsagenten sin, skatteoppkreveren, en gynekolog på et akuttmottak og en aktmodell, bygget sitt eget lille teater med håndlagde tepper og plass til tretti publikummere. Nå sender hun dem opp på scenen for å dele sitt liv, sine følelser, drømmer, indre tanker, latter og håp med oss.

«Varieté Europa» er en forestillingstrilogi som utforsker identiteten til det vi i dag kaller Europa. Her prøver Tupajić å finne karakterer fra europeisk mytologi blant helt vanlige folk. Trilogiens første forestilling tar for seg den ikoniske mytiske artisten, Orfeus. Tupajić har invitert fire totalt forskjellige mennesker hun har møtt tilfeldig i løpet av de siste årene til å spille rollen som Orfeus så godt de bare kan.

Vakende mellom intime portretter og varieté-show, mellom det personlige og det spektakulære, rir denne varieteen på bølgen av fascinasjon for det virkelige og det dokumentariske, og utforsker grensene for det personlige.

Det er ikke første gang Tupajić plasserer folk som ikke er utøvere på scenen. I 2012 åpnet vi Bastard-festivalen med «The Curators’ Piece (A Trial Against Art)». Her inviterte hun, sammen med Petra Zanki, sjefer og kuratorer i det europeisk-amerikanske scenekunstlandskapet opp på scenen for å forsvare arbeidet sitt, deriblant vår egen teatersjef. Forestillingen ble vist på de medvirkendes hjemmescener etter tur.


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart