TALOS

Arkadi Zaides / Institut des Croisements (BY/IL/FR)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

4. mai 2018, 19:00
5. mai 2018, 19:00

Pris

Billigste pris gjelder på nett!
190/220 Ordinær
140/165 TOBB-medl
120/140 Student
120/140 Scenekort
120/140 Honnør

Spillested

Verkstedhallen

Varighet

Ca. 50 min

Språk

English

Hva beveges du av? Hva beveger en grense? Hva begrenser en bevegelse? Denne forestillingen ser for seg en nær fremtid der teknologiske systemer har overtatt kontrollen over grenseovergangene – og der mennesker finner nye veier å omgå dem.

Europa stenger grensene, og i områdene rundt vokser en ny type koreografi fram. Istedenfor å gjøre slutt på migrasjonen, skaper de stengte grensene nye bevegelsesmønstre. I Arkadi Zaides nye forestillings-foredrag er han opptatt av fremtidens grenser, og hvordan mennesker tilpasser seg og påvirker den teknologien som kan brukes til å kontrollere oss.

 

TALOS er en kunstnerisk respons til et EU-finansiert teknologiprosjekt med samme navn: et avansert teknologisk robotsystem designet for å beskytte europeiske landegrenser. Sammen med en gruppe kunstnere fra ulike felt har Zaides trukket implikasjonene av et slikt system videre, og sett for seg hva resultatene kan bli i det lange løp; i møter mellom et automatisert grensesystem og virkelige mennesker i forflytning. Hvilke scenarier kan oppstå når konkrete beslutninger er delegert til teknologiske agenter, uten menneskelige og etiske vurderinger i øyeblikket?

 

Om Arkadi Zaides

Arkadi Zaides (BY/IL/FR) er danser, koreograf og scenekunstner basert i Frankrike og Israel. Zaides har en mastergrad i koreografi fra Amsterdam University of the Arts. Han har blant annet vært danser i anerkjente Batsheva Dance Company, og for kunstnere som Sharon Eyal, Paul Norton, Mats Ek, med flere.

Siden 2004 har Zaides koreografert egne forestillinger som er vist verden over, og han har mottatt en rekke priser og utmerkelser for sitt arbeid. Hans kunstneriske prosjekt går ut på å undersøke hvordan politisk og sosial kontekst påvirker den fysiske kroppen og konstituerer en form for koreografi. Zaides besøkte Teaterhuset Avant Garden sist under Bastardfestivalen i 2016 med den gripende forestillingen Archive.

 

RULLETEKST:

Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart