Synkehull

Kristinsdottir/Willyson med Børmark/Borchgrevink


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

2. desember 2017, 19:00
3. desember 2017, 19:00

Pris

200/130

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

90 min

Språk

Norsk & engelsk

Vi synker ned i selvet!

En kveld i 2013 lå Jeff Bush, en vanlig mann fra Florida, i sengen sin da jorden plutselig åpnet seg og slukte ham levende. Hendelsen danner utgangspunktet for Synkehull, en forestilling som trekker publikum med ned i alskens hulrom.

Synkehull er en mørk komedie om angst og selvutvikling. Et dypdykk i eksistensielle, geologiske og kroppslige hull. Målet er felles frykthåndtering. Og kanskje også å oppnå lite grann håp – et hull er jo også en åpning!


– Den oppmerksomme floridianer ville kanskje kunne ha fått noen forutanelser, sett at ørsmå sprekker var i ferd med å danne seg, hørt at skrittingen over gulvet hadde en viss endring i klangbunn. Men Jeff hadde dessverre ikke lagt merke til noe spesielt …

+


Kanskje var det fordi han hadde noe annet, muligens alvorlig og tyngende, ja, nærmest lammende å tenke på. Kanskje nettene var preget av dystre, krevende, kvelende bilder om fremtiden, alt han ønsket å oppnå, men ikke var sikker på om han ville makte å få utrettet.

Kanskje var han full av angst for livet eller stagnasjonen. Kanskje hadde han i lange tider søkt inn i sitt indre etter seg selv og sin egen stemme, kanskje levde han i en overbevisning om at bare han gravde seg langt nok inn, ville han forstå hvem Jeff Bush egentlig var, og han ville endelig kunne sette fingeren på hvor hans nattlige smerter kom fra.

Men kanskje hadde han kommet så langt inn at han rett og slett var uthult.

Synkehull er en sprelsk, gjenkjennelig og rørende forestilling, fortalt med oppriktig sårbarhet, et heftig lydbilde og et satirisk blikk på tiden vi lever i. I formen ligner den kanskje mest på en bandøving som skeier ut i historiefortelling, betroelser og eksistensielle spørsmål.

Forestillingen er skapt i samarbeid mellom den norske scenekunst-duoen KRISTINSDOTTIR/WILLYSON, trondheimsmusikeren Magnus Børmark og scenekunstner Andres Borchgrevink. Komponist og lyddesigner Børmark fremfører all lyd og musikk live.

LES MER om bakgrunnen for forestillingen (artikkel)

Hildur Kristinsdottir er kjent for Teaterhuset Avant Gardens publikum gjennom den unike trilogien Klassikere for Kids*, der også de tre andre har vært involvert i én eller flere av prosjektene. Vi gleder oss derfor stort til denne første voksenproduksjonen!

 

*Klassikere for kids bestod av forestillingene: Faust for kids (vist hos oss høsten 2012), Til Fyret (vist våren 2015), Forbrytelse og straff (vist våren 2016).

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart