Symposium for mai

Gita Aspen, Ibrahim Fazlic, Katja Lindeberg, DJ Ranja


Read in English

Spilletider

15. mai 2013, 19:00

Pris

Gratis - Gratis

Spillested

Moskus
Teaterhuset Avant Garden

Nysgjerrig på hva som rører seg under overflaten i byens utøvende kunstmiljø? Flere kvelder utover våren byr Symposium på annerledes, forfriskende og inspirerende kunstopplevelser.

Onsdag 15. mai avslutter vi vårsesongen med Symposium og fest! Vi får prosjektpresentasjoner ved Gita Aspen og Katja Brita Lindeberg, og en samtale om scenekunst mellom teatersjef Per Ananiassen og den unge scenekunstneren Ibrahim Fazlic. Festen settes i gang av DJ Ranja og det blir enkel servering. Hele kvelden foregår i baren Moskus, som holder til i vår førsteetasje.

Gita Aspen  presenterer sitt diktprosjekt «På badet» – der hun besøker folk på baderommene deres og skriver dikt om vårt forhold til badet. Hun er opptatt av baderommet som stedet vi er for oss selv, umaskerte, og møter vår egen intimitet, samtidig som vi gjør oss klare for å møte verden utenfor. Aspen besøker Symposium midt i prosjektet, og vil både lese opp dikt og fortelle om arbeidet sitt. Kanskje får vi også høre fra noen som har hatt besøk på badet sitt?

Teatersjef Per Ananiassen har invitert den unge – men allerede svært så produktive – scenekunstneren Ibrahim Fazlic til en samtale om scenekunst. Fazlic jobber ofte med vanskelige temaer knyttet til kjønn og seksualitet, og leker med grenseovergangene mellom teater og perfomance. Vi har invitert ham til å snakke om hva som driver ham, nå når han står på terskelen til å avslutte dramalinjen på Charlottenlund videregående skole og planlegger å fortsette skuespillerutdannelsen ved HiNT.

Katja Brita Lindeberg er også en ung scenekunstner som har fanget vår interesse. Hun er nå i ferd med å bli relativt etablert, og har samarbeidet med oss på Teaterhuset Avant Garden om forestillingen «Klinsj» som hadde premiere i 2011. Lindeberg deltok også med sitt første prosjekt «Audition» på det aller første Syposium(!). Onsdag 15. mai får vi et innblikk i et av hennes nyeste pågående prosjekter: «Isbjørnpappaen», som er på planleggings-/manusstadiet. Lindeberg møter vi også igjen på høstprogrammet med prosjektet «Julie  og Romeo», som vil ha premiere hos oss.

DJ Ranja har tolv års erfaring som DJ i Trondheim, og er kjent for å ha god teft med stedets og publikums stemning. Hun spiller på Familien utested noen helger hver måned, og ellers litt her og der. Vi har invitert henne til å «spille sommeren inn» sammen med oss etter at selve scenekunstprogrammet er ferdig denne Symposiumkvelden.

Symposium har som alltid gratis inngang og er åpent for alle.

Symposium er Teaterhuset Avant Gardens arena for kunst under utvikling og for diskusjoner om kunst og samfunn. Hit inviterer vi utøvende kunstnere til å legge fram ulike prosjekter, ideer og arbeidsvisninger, teste ut nytt materiale eller delta i meningsutveksling rundt bestemte temaer. Symposium har gratis inngang for publikum, og er åpent for alle. Målet er først og fremst å bidra til å stimulere de kreative kreftene som finnes i byen, vekke engasjement for scenekunst og andre utøvende kunstformer og være et møtested for både kunstnere og kunstinteresserte. På Symposium kan publikum oppleve kunstuttrykk av ulike slag, delta i diskusjonen eller stille spørsmål til kunstnerne, alt etter eget ønske.

Tidligere ble Symposium arrangert fast første tirsdag hver måned. Fra og med høsten 2012 har vi gjort en omstrukturering der Symposium nå har mer skiftende tidspunkt avhengig av teatrets øvrige program, og er samlet i større bolker med mer innhold. Følg med på avantgarden.no og Symposiums egen side på Facebook for oppdateringer om hva som skjer på vårens ulike Symposium-arrangementer.

Ønsker du å melde interesse for å delta på Symposium? Send CV og en kort prosjektbeskrivelse til prosjektleder Azra Halilovic: azra(a)avantgarden.no

Velkommen til Symposium for mai!


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart