Symposium for april

Stemmekunstprosjekt | Samtale om scenekunstkritikk


Read in English

Spilletider

10. april 2013, 19:00

Pris

Gratis - Gratis

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Nysgjerrig på hva som rører seg under overflaten i byens utøvende kunstmiljø? Flere kvelder utover våren byr Symposium på annerledes, forfriskende og inspirerende kunstopplevelser. Nå er det klart for Symposium for april!

Kvelden blir todelt. Stemmekunstner Maria Norseth Garli presenterer sitt stemme-kropp-rom prosjekt SOLO, og Propellen Teater inviterer ulike aktører til en samtale om scenekunstkritikk i forbindelse med lanseringen av ny fanzine.

Maria Norseth Garli: SOLO

Maria Norseth Garli er frilansmusiker bosatt på Austrått på Fosenhalvøya. Stemmen, kroppen og rommet er hennes instrumenter, en syntese av umiddelbar reaksjon og stille kontemplasjon. Hun har en bachelor i utøvende musikk fra Högskolan för scen ock musik i Göteborg, hvor hun gikk den «individuella musikerutbildningen». Her hadde hun stor frihet til å gjøre det hun selv ville, noe som resulterte i et tett samarbeid med musikeren og stemmekunstneren Lindha Kallerdahl.

Marias fokus ligger på fri improvisasjon, på det som blir til her og nå. Under Symposium ønsker hun å utforske det visuelle på flere plan, i rom, kropp og bevegelse. Hva skjer med lyden om man plasserer seg her i rommet, hva skjer med klangen om man vrir kroppen slik, hva skjer med forholdet mellom publikum og utøver når bevegelse og lyssetting blir en del av fremførelsen? Ingenting er satt, alt er mulig.

 TEMADEL OM SCENEKUNSTKRITIKK OG KONTEKST

I den tematiske delen av kvelden ønsker vi i samarbeid med Propellen Teater å snakke om scenekunstkritikk og kontekstualisering av scenekunst.

Propellen Teater lanserer fanzinen «Kritikk og kontekst», og flere aktører vil delta i et samtalepanel som skal diskutere spørsmål rundt kritikkens funksjon og betydning.
Hvilken funksjon innehar scenekunstkritikken idag?
– Hvilken funksjon burde den inneha?
– Er det nødvendig å kontekstualisere et kunstnerisk program? I såfall hvorfor? Og hvordan burde dette gjøres?

Samtalen ledes av Eivind Haugland fra Propellen Teater, og det vil ligge ekstra vekt på spørsmål knyttet til kritikk av scenekunst for barn og unge. Paneldeltakere er Per Ananiassen, Lise Hovik, Elisabeth Hansen og Amund Grimstad.

Teaterhuset Avant Garden har også tidligere invitert til samtaler om scenekunstkritikk – en side av kunsten vi synes det er både viktig og spennende å utforske og utvikle bevisste forhold til.

Om Symposium

Symposium er Teaterhuset Avant Gardens arena for kunst under utvikling og for diskusjoner om kunst og samfunn. Hit inviterer vi utøvende kunstnere til å legge fram ulike prosjekter, ideer og arbeidsvisninger, teste ut nytt materiale eller delta i meningsutveksling rundt bestemte temaer. Symposium har gratis inngang for publikum, og er åpent for alle. Målet er først og fremst å bidra til å stimulere de kreative kreftene som finnes i byen, vekke engasjement for scenekunst og andre utøvende kunstformer og være et møtested for både kunstnere og kunstinteresserte. På Symposium kan publikum oppleve kunstuttrykk av ulike slag, delta i diskusjonen eller stille spørsmål til kunstnerne, alt etter eget ønske.

Tidligere ble Symposium arrangert fast første tirsdag hver måned. Fra og med høsten 2012 har vi gjort en omstrukturering der Symposium nå har mer skiftende tidspunkt avhengig av teatrets øvrige program, og er samlet i større bolker med mer innhold. Følg med på avantgarden.no og Symposiums egen side på Facebook for oppdateringer om hva som skjer på vårens ulike Symposium-arrangementer.

Ønsker du å melde interesse for å delta på Symposium? Send CV og en kort prosjektbeskrivelse til prosjektleder Azra Halilovic: azra(a)avantgarden.no

Velkommen til Symposium for april!


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart