Super B

Oblivia (FI)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

10. september 2013, 21:00
11. september 2013, 20:00

Pris

135 - Ordinær
115 - Moderasjon
75 - Barn (u/16)
Pakkeløsning - Spar penger med Bastards pakkeløsning!

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Språk

Engelsk

URPREMIERE!

Oblivia mener det er på tide med et museum over postmoderne kunst. De har selv tatt på seg oppgaven og inviterer nå til urpremiere på en av delene i prosjektet. Hva du kan vente deg av denne gjengen er ikke godt å si, men etter fjorårets besøk gikk hele festivalen rundt og siterte gjennomgangsreplikken «look at you looking good».

Vi har alle vært der: Salen er for varm, beinplassen for liten, setet for hardt. Og det vi ser på scenen bidrar ikke akkurat til å få tankene bort fra ubehaget vi så oppofrende har utsatt oss for. Tvert imot ser det som foregår der rett foran oss ut til å ha bare ett formål: å forsterke lidelsen. Vi har opplevd det alle sammen, det er testet og empirisk bevist: dårlig kunst er ikke bra for oss. Det er skadelig for helsa, for vår mentale tilstand, vår emosjonelle velferd, for oss som fellesskap, for samfunnet som helhet, for verden og for planeten. Stopp dårlig kunst! Men her er innvendingen: Oblivia ville ikke være Oblivia hvis de fulgte sunn fornuft. Det du får se er dårlig. Det er dårlig, og det blir verre. I sin nyeste forestilling frigjør gruppa seg fra den obligatoriske trangen til å gjøre det bra. De graver dypt i kunst med stor K, og formålet er å gjøre det så dårlig som mulig. Imidlertid ville Oblivia heller ikke være Oblivia hvis det ikke var enda en innvending: Det du ser er sjelden det du får. Oblivias form for teater er beskrevet som å smelte sammen med tankene til publikum. De lager teater som ikke bare skjer på scenen, men også inni hodet til tilskuerne. Du kan lese det som en advarsel: Avhengig av ditt hode, kan denne forestillingen komme til å forstyrre alvorlig din oppfatning av hva som er bra og hva som er dårlig.

Det finske kompaniet Oblivia besøkte oss for første gang under Bastardfestivalen i fjor med alle delene i sin svært så underholdende trilogi «Entertainment Island». I år er vi stolte over å huse urpremieren på deres nyeste forestilling «Super B», som vi også er co-produsent av. «Super B» inngår i deres femårige prosjekt «Museum of Postmodern Art – MOPMA» som produseres i samarbeid med ulike finske og internasjonale partnere. «Super B» er den andre forestillingen i dette prosjektet, der alle delene kan oppleves uavhengig av hverandre.

Utformet av og utøvere: Timo Fredriksson, Anna Krzystek og Annika Tudeer
Lyd: Juuso Voltti
Lys: Meri Ekola
Foto, dokumentasjon og www-koordinering: Eija Mäkivuoti
Grafisk design: Pia Pettersson Produsent: Marina Andersson-Rahikka
Produsent internationalt: Christian Koch, Passanten GMBH
Co-produsent: Teaterhuset Avant Garden (N), Baltic Circle (FIN)
Støttet av: Arts Promotion Centre Finland, Svenska kulturfonden


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart