Stranger Within

Mia Habib & Jassem Hindi (NO/FR)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

11. september 2018, 18:30
12. september 2018, 16:00
13. september 2018, 16:00
14. september 2018, 16:00

Spillested

Kunstakademiet i Trondheim

Språk

norsk og engelsk

Fremmede sprer seg poetisk utover et politisk rom

Presenteres i samarbeid med Galleri KiT

Mia Habib og Jassem Hindi har opptrådd i nordnorske hjem i bytte mot en middag. Dette var møter mellom fremmede, der alt var viktig, men uten at noe viktig måtte skje. Folk snakket om sine forhold til fortiden, til vold og villmarken, glemte sår, årstider, mødre, penger. Habib og Hindi tok med seg tilbake vennskap, noen dikt om det fremmede og naturen, et par barnslige lærmasker og en gammel lekebåt i tre funnet på stranden i Alta.

Å handle i utkanten av offentlige rom og på utsiden av institusjonelle nettverk gir Habib og Hindi rom til å iverksette sin forståelse av kunstneren som en fremmed. I tett kontakt med menneskene som inviterer dem hjem til seg, samler de informasjon gjennom samtaler, bilder, videoer og lyder. I stedet for å snakke om politikk i det store og hele, arbeider de innenfor rammen og konteksten av en mikropolitisk og mikroøkonomisk situasjon. Der bygger de et rom og et språk som de kan ta med seg og som situasjonen tar dem med i. Dette kaller Habib og Hindi for en poetisk praksis. Håndteringen av denne praksisen i konkrete rom, bebodd av et mangfold av mennesker, utspiller seg i det som kan kalles et politisk rom.

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart