Stranger Within

Mia Habib & Jassem Hindi (NO/FR)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

11. september 2018, 18:30
12. september 2018, 16:00
13. september 2018, 16:00
14. september 2018, 16:00

Pris

Student 130
Ordinær 200


Kreativt foredrag starter at 19:00, 11. september.

Performance starter 19:00, 12. og 13. september, og 21:00, 14. september.

Spillested

Kunstakademiet i Trondheim

Språk

norsk og engelsk

Fremmede sprer seg poetisk utover et politisk rom

Presenteres i samarbeid med Galleri KiT

Mia Habib og Jassem Hindi har opptrådd i nordnorske hjem i bytte mot en middag. Dette var møter mellom fremmede, der alt var viktig, men uten at noe viktig måtte skje. Folk snakket om sine forhold til fortiden, til vold og villmarken, glemte sår, årstider, mødre, penger. Habib og Hindi tok med seg tilbake vennskap, noen dikt om det fremmede og naturen, et par barnslige lærmasker og en gammel lekebåt i tre funnet på stranden i Alta.

Å handle i utkanten av offentlige rom og på utsiden av institusjonelle nettverk gir Habib og Hindi rom til å iverksette sin forståelse av kunstneren som en fremmed. I tett kontakt med menneskene som inviterer dem hjem til seg, samler de informasjon gjennom samtaler, bilder, videoer og lyder. I stedet for å snakke om politikk i det store og hele, arbeider de innenfor rammen og konteksten av en mikropolitisk og mikroøkonomisk situasjon. Der bygger de et rom og et språk som de kan ta med seg og som situasjonen tar dem med i. Dette kaller Habib og Hindi for en poetisk praksis. Håndteringen av denne praksisen i konkrete rom, bebodd av et mangfold av mennesker, utspiller seg i det som kan kalles et politisk rom.

Som del av sitt researchprosjekt vil Habib og Hindi nå bearbeide sine erfaringer på Galleri KiT i Trondheim. Stranger Within, som både utgjør en utstilling, forestilling og en rekke happenings, vil foregå over fire dager. Se hele programmet under. 

MER INFORMASJON OG PROGRAMMET

I Stranger Within vil Habib og Hindi bruke gallerirommet til å illustrere reisene og tankegodset som har blitt samlet, i en forening mellom objekter og forestilling.

11. september

18:30 Utstillingsåpning og vernissage

19:00 Kreativt foredrag Sabmie Ovttastuvvon Siiddat - SOS.

Velkommen til Sabmie Ovttastuvvon Siiddat - SOS. Det er Europas eldste, mektigste og mest arrogante land. Det er et matriarkat, styrt av kvinner gjennom 1150 år. Det er det landet hvor sabmisk har utvikla seg til å bli verdens viktigste lingua franca, hvor man lever grønt, fornybart og desentralisert, i pakt med naturen. Unntaket er den sørligste provinsen Dobrie. Der ligger den store diamantgruva – landets egentlige pengemaskin, som det ikke skal snakkes for mye om. Og urfolket i området, moskusfolket, skal helst ikke snakke for mye, de heller”.

Med dette prosjektet undersøker Johansen makt og avmakt. Ved å utforske en fiksjon kan man lære noe om det faktiske samtidige samfunnet – tror hun. Siri Broch Johansen fra Deatnu – Tana er sanger, dramatiker og forfatter. Hun har samarbeida med blant annet Beaivváš sámi našunálateáhter, Det norske teatret og Radioteatret. Hun har MA i teater fra Kunsthøgskolen i Oslo, og jobber nå med å undersøke hvordan et nomadisk samisk teaterprosjekt hvor publikum er medlesere, kan virke frigjørende.

12. september og 13. september

16:00 Utstilling

Stranger within +  guest Sina Seifee

19:00 Performance Evil land of clay 

Forestillingen vil gjestes av kunstneren Sina Seifee som utforsker narrative felt og kunnskapsproduksjon i sitt kunstnerskap.

14. September 

16:00 Utstilling

Stranger within +  guest Sina Seifee

21:00 Performance Evil land of clay og finisage.

 

 

 

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart