Stammen

Ivar Furre Aam / Det ubevisste kollektivet (NOR)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

8. september 2016, 20:00
9. september 2016, 19:00
10. september 2016, 19:00

Pris

200 - Ordinær
150 - TOBB-medlem
130 - stud/scenekort/honnør

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

Ca. 90 min

Språk

Norsk

Høstsesongen 2016 åpner med urpremiere på Ivar Furre Aams nye forestilling!

** Co-produksjon |** Urpremiere!

Stammen er en skrudd og delvis absurd teaterforestilling som prøver så godt den kan å være en danseforestilling, men som konstant avbrytes av teatrale digresjoner.

– Et verk for to skuespillere, en rockegitarist, en syngende anus, to aggressive bergensere i stemmeskiftet og skummaskiner.

To idioter ankommer et sted der ingenting ser ut til å være det samme særlig lenge. Karakterer forsvinner like fort som de oppstår. Hva er forskjellen på å lete etter noe man kjenner igjen, og noe man ikke aner hva er?

Forestillingen er en transparent komposisjon, der enkle triks og strategier legges på bordet. Publikum blir presentert for en fysisk logikk som hele tiden leter etter «noe nytt», som dessuten er koreografert.

Bare slapp av, svensk public service skal lose deg igjennom referansehelvetet!

 

** 8. september markerer vi åpning av høstsesongen med samling og programpresentasjon i baren Moskus fra kl. 19.00, Kvelden fortsetter med premierefest etter forestillingen.

Forestillingen vises også i Teaterkjelleren på Trøndelag Teater  19. og 20. september kl. 18.00, som del av Bastardfestivalen.

 

Les mer

To belong or not to belong, that is the question. I en hyperindividualistisk verden kan man lett komme til å tro at vi er frie. Men hvor frie og individuelle er vi i møte med en forfører?
Ivar Furre Aam avslører triksene som lurer oss til å tro på fiksjonene og gjør kollektiv av oss. Han fører oss inn i et teater som viser fram det merkeligste i oss mennesker: villigheten til å la oss lure. Hva skjer med oss når vi kollektivt forføres av triksene, og går fra å være individer til å bli en masse? Et opplyst menneske vet at det ikke er ekte, men lar seg likevel forføre. Spiller vi med fordi det forventes av oss, eller for ikke å ødelegge spillet?

Stammen er Ivar Furre Aams ambisiøse, men livsbejaende og generøse ønske om å lage «noe nytt» når alt alltid allerede er gjort. Kanskje er vår tids store problem at vi ikke har et viktig mål vi kan, må og klarer å nå sammen?


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart