SPACE ME

Inclusive Dance Company


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

14. juni 2014, 15:00
15. juni 2014, 15:00

Pris

190 - Ordinær
120 - Moderasjon
85 - Barn/unge under 16

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

45 min.

En reise til det ytre rom i et hjemmelaget romskip. Flerdimensjonalt univers, plutselige lysglimt, vide fargespekter, sfæriske former og underlige partikler. En forestilling for ungdommer og voksne som vil reise ut i uendeligheten og hjem igjen.

Publikum sitter under en stjernehimmel der danserne tar oss med inn i det lille menneskets evige fascinasjon for universet og alt vi ikke kan se fra jorden. Forestillingen prøver å gi oss et glimt av gåten om de store størrelsene som er utenfor vår fatteevne.

«SPACE ME» er i like stor grad en scenisk installasjon som en danseforestilling, hvor scenografi, videoprojeksjon og musikk fungerer som romlige og kroppslige komponenter sammen med danserne. De fysiske lovene i verdensrommet blir utfordret; stjernehimmelen kan strekkes, forstørres og vrenges ved hjelp av dansernes kropper.

«Eg veit når noko er vakkert og rører ved meg, og også når rørsle, lyd, lys, scenografi og spel smeltar saman til eit heile som gjer noko ved meg. Slik var denne framsyninga», skrev Amund Grimstad (amund.info) om forestillingen da den hadde premiere på Teaterhuset Avant Garden våren 2012. Forestillingen er laget av Inclusive Dance Company, som også viser «Stjernestøv» denne våren. Den ble laget som en del av det kunstneriske og naturfaglige forsknings- og utviklingsprosjektet SPACE ME ved Program for lærerutdanning, NTNU 2011–2012.

Scenografien er ved Gilles Berger fra Cirka Teater, som også er en av forestillingens co-produsenter. Berger er en av Norges ledende scenografer og ble blant annet ble nominert til Heddaprisen i kategorien beste visuelle design for forestillingen «Blå jakt» på Den Nationale Scene i Bergen i 2011.

Idé og regi: Tone Pernille Østern Koreografi: Tone Pernille Østern sammen med Arnhild Staal Pettersen og Mari Flønes Dans: Arnhild Staal Pettersen, Svetlana Stokke Musikk og romguide: Luis Della Mea Scenografi: Gilles Berger Scenografisk dramaturgi: Gilles Berger, Tone Pernille Østern Videoscenografi: Pekka Stokke Lys: Gilles Berger, Anniken Arnøy Kostyme: Berit Haltvik With Naturfaglig diskusjonspartner: Alex Strømme Co-produsert av: Cirka Teater og Teaterhuset Avant Garden Samarbeidspartnere: Program for lærerutdanning, NTNU, DansiT Støttet av: Kulturrådet, Kunstløftet, Sør-Trøndelag fylkeskommune, Spenn, Fond for Utøvende Kunstnere


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart