Søtskolen

Alpaca Ensemble/RohdeAass produksjoner (NO) *DUG2009*


Read in English

Spilletider

16. september 2009, 12:00
16. september 2009, 18:00
17. september 2009, 12:00
17. september 2009, 18:00
18. september 2009, 12:00
18. september 2009, 18:00
19. september 2009, 18:00

Pris

120 - Ordinær
65 - Moderasjon

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

60 min

Søtskolen – En Grøsseropera

Bella er ti år. Faren hennes er død, og nå skal moren gifte seg på nytt. Bella vil ikke at moren skal gifte seg, og hun vil definitivt ikke være pen og snill brudepike. I sin fortvilelse prøver hun å sende morsesignaler opp til faren sin i himmelen, men i stedet for pappa kommer en mystisk fyr ved navn Thorko. Thorko lokker Bella med seg til Søtskolen – en oppdragelsesanstalt ledet av den strenge Grevinnen. Dermed er det duket for grøss og musikalsk spenning. Hvordan skal det gå med jentene på Søtskolen? Og hvem er egentlig den skumle Vampyren?

”Søtskolen” er en operagrøsser for barn fra ca ti år, fremført av fire sangere og syv musikere. Den handler om samfunnets ofte ensidige utseendefokusering og snillhetskrav – og ikke minst om barns opplevelse av disse kravene. Forestillingen tematiserer retten til å få være både stygg, søt, snill og slem; med andre ord om retten til å få være seg selv.

”Søtskolen” er skrevet av Karin Rehnqvist og Kerstin Klein-Perski, som et bestillingsverk fra svenske Rikskonsertene i 1999. Operaen er oversatt til tysk og er oppført på flere scener i Tyskland. Teaterhuset Avant Garden har gleden av å presentere norgespremieren på ”Søtskolen” – her som et spennende samarbeid mellom Alpaca Ensemble og RhodeAass produksjoner.

Alpaca Ensemble er et fleksibelt musikkensemble med utgangspunkt i pianotrioen Alpaca Trio, bestående av Sigrid Elisabeth Stang (fiolin), Marianne Baudouin Lie (cello) og Else Bø (piano). De har flere kritikerroste plateutgivelser, konserter og forestillinger bak seg. RohdeAass produksjoner består multikunstnerne Ane Aass og Rasmus Rohde. Paret har de siste årene skapt en rekke forestillinger og konserter, sist ”Sila Sand” og ”Rasmus og verdens beste band på verdensturne”

Regi: Ane Aass Tekst: Kerstin Klein-Perski Musikk: Karin Rehnqvist Sangere: Lars Eggen, Kathrine Strugstad og Hazel Eilertsen Konsertmester: Sigrid Stang Musikere: Marianne Baudouin Lie, Ragnhild Torp, Kjersti Beate Vindal, Ole Jørgen Melhus og Ida Marie Sørmo Scenografi: Ingvild Rømo Grande Kostyme: Ingvild Rømo Grande Produsent: Alpaca Ensemble og RohdeAass produksjoner Co-produsert av: Teaterhuset Avant Garden Støttet av: Norsk kulturråd, Trondheim kommune


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart