Sons of Sissy

Simon Mayer (AT)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

3. september 2015, 18:00

Pris

200 - Ordinær 150 - TOBB
130 - Student/Honnør
130 - Scenekort
100 - Festivalkort*

Spillested

Verkstedhallen

Varighet

65 min

Med fine tradisjoner følger gjerne strenge rammer. Denne østerrikske kvartetten danser etter sin egen fele, og nekter å føye seg etter gamle konvensjoner bare fordi de vil drive med folkemusikk.

For andre gang i år får vi bli med når Simon Mayer utforsker sine røtter på den østerrikske landsbygda. «Sons of Sissy» springer ut av universet av tradisjoner, folkemusikk og folkedans, med sine tilhørende fordommer, konvensjoner og regelbundne handlemønstre.

De fire mannlige utøverne i «Sons of Sissy» kaster seg inn i alpemusikken, ringdansen og ritualene med sine egne tolkninger. Sammen prøver de å frigjøre uttrykkene fra konservative rammer og bindinger, og gjør alt de kan for å leve opp til navnet «Sons of Sissy» («pysesønner»).

De oppfører seg delvis som en snål folkemusikkvartet, delvis som eksperimentelt lekende rituell dansekonstellasjon, og bruker humor for å rokke ved fastlåste mannlige rollemodeller i gamle tradisjoner.

Simon Mayer jobber med en tematikk vi har lett for å kjenne oss igjen i, og mestrer den vanskelige balansegangen mellom å være seriøs og ironisk på samme tid. Samtidig ligger den store styrken i profesjonaliteten i utøvelsen, med imponerende timing, kroppsbeherskelse og musikalitet.

Han besøkte oss første gang i vår med soloen «SunBengSitting», som nå er invitert tilbake under Bastard, og vises fredag og lørdag i Teaterkjelleren på Trøndelag Teater.

 

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart