Småkunstfestival 2018

Seanse – Senter for kunstproduksjon


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

26. september 2018, 09:30

Spillested

Sted oppgis ved billettkjøp

Småkunstfestival i Trondheim 26.–29. september!

Velkommen til en unik internasjonal kunstfestival bare for barn! I fire dager byr Seanse – Senter for kunstproduksjon og Teaterhuset Avant Garden på dans, teater, musikk og billedkunst skapt for barn i alderen 0–6 år.

Norge og Skandinavia er velkjent for å produsere kunst av høy kvalitet for små barn. Det ønsker vi å løfte fram gjennom festivalen – samtidig som vi også inviterer høykvalitetskunst fra utlandet.

Småkunstfestivalen har fokus på kunst som både engasjerer og gjør de minste barna til aktive deltakende publikummere. Arrangementene foregår rundt omkring i Trondheim sentrum, både innendørs og utendørs, og er tilrettelagt for både barnehager og familier.

For faginteresserte holdes også et eget seminar om kunst for de minste.

 

ÅRETS FESTIVALPROGRAM:

FORESTILLINGER

Festivalåpning: Minikonsert og forestillingmed Bergmund Waal Skaslien

Bergmund Skaslien er kjent som en uforutsigbar musiker, improvisatør, komponist og performancekunstner, og vil gi årets Småkunstfestival et musikalsk «velkommen» for både små og store ører.

DATO OG TID:
Onsdag 26. sept kl 09.30
STED: Foajescenen i Olavshallen.

 

Vi beveger oss videre og fortsetter festivalåpningen med forestillingen:

Traffic Light - Wiersma og Smeets 

Uttrykket til kunstnerduoen fra Nederland er lik måten barn selv former sin fantasiverden og er til stede i sin egen lek. Ved hjelp av både høy- og lavteknologi presenteres vi for en verden fylt med små lys som projiserer de mest mirakuløse mønstre ved hjelp av glass, bokser, knuste speil og mange andre husholdningsobjekter. 

DATO OG TID:
Onsdag 26. sept  kl. 10.00 og kl. 12.00
Torsdag 27. sept  kl. 09.30
STED: Teaterhuset Avant Garden
MÅLGRUPPE: 3–9 år / familie
PRIS: 150 (voksne), 75 (barn)
Klikk her for å bestille billetter

 

Garden of Spirited minds - Dalija Acin Thelander

The Garden of Spirited minds er en unik kunstopplevelse for de aller minste, der man kan tre inn i selve kunsten i en installasjon som tilbyr en helt egen sanselig verden hvor både barn og voksne kan være sammen over så lang tid som man selv måtte ønske.

Dalija er kjent for sine arbeider både i Sverige og internasjonalt med sin måte å utfordre hva det vil si å lage kunst for små barn og babyer.

DATO OG TID:
Onsdag 26. sept  kl 10.00-13.00 og fra 14.00-17.00
Torsdag 27. sept  kl 09.30-12.30 og fra 13.30-16.30
Fredag 28. sept   kl 10.00 13.00 og fra 14.00-17.00
STED: Verkstedhallen
MÅLGRUPPE: 0-12 mnd
PRIS: 150 (voksne), 75 (barn)
Klikk her for å bestille billetter

 

INN, OPP OG BORTOVER - Cirka Teater v/ Anne Marit Sæter

Småkunstfestivalen er så heldige å få innblikk i et forestillingsprosjekt som fortsatt er i startfasen!

Rom og arkitektur utforskes fra vi er bitte små. Alle husker de første «hulene» under et bord, «tårnene» vi bygget høyere og høyere, og som raste sammen i vår egen fasinasjon for lyd og kaos. I denne prøvevisningen lekes det med de tre karakterene Inn, Opp og Bortover, som er dukker skapt av den legendariske dukkemakeren Tatjana Zaitzow.

De siste årene har Cirka Teater undersøkt hvordan publikumsdeltakelse gjennom prøvetiden kan være en medskapende faktor. Under Småkunstfestivalen åpner de sitt eget prøverom og inviterer barn til å være til stede i de første improvisasjonene.

DATO OG TID:
Torsdag 27. sept  kl 09.30
STED: Cirka Teater (Dora, Skippergata 10)
MÅLGRUPPE: 4-6 år
PRIS: Gratis!
For påmelding og informasjon kontakt Cirka Teater Telefon: +47 735 30 733 eller 918 74 951 (produsent Monica Stendahl Rokne) 

 

Camping Royale - Corpus 

Velkommen til et helskrudd eventyr for barn i alle aldre! To dronninger fra en annen tid legger ut på en absurd campingtur, langt vekk fra slott og hoff og tjenere. Her må de bruke all sin kreativitet for å overleve ute i naturen. Når slottets luksus er byttet ut med enkle telt må de danse sine kongelige danser på gressbunn, fiske lunsjen sin selv, og hanskes med alt som moder natur måtte finne på å komme opp med.

Her er det god plass til barn og andre skuelystne, og er vi riktig heldige vil sola skinne på Solsiden disse dagene!

DATO OG TID:
Fredag 28 sept kl 11.00 og 13.00
Lørdag 29 sept kl 12.30 og 14.30
STED: Dokkhusparken, Nedre Elvehavn på Solsiden
MÅLGRUPPE: fra 3 år og oppover
PRIS: Gratis!

 

Firkantskogen – Ompaniet 

Firkantskogen er en fantasifull danseforestilling for de aller yngste. Scenerommets utforming legger til rette for nære møter mellom utøvere og publikum; store og små. Dansernes nysgjerrige lekenhet inviterer til undring hos både barn og voksne. 

Her utforsker danserne hvordan kroppen beveger og forandrer seg i møte med lyd, lys, objekter og hverandre. Hender og føtter lager lyd i møte med underlaget, og vips – der forsvant en danser inn i scenografien. Er hun blitt en larve, mon tro? 

DATO OG TID:
Fredag 28. sept. kl 10.00 0g 12.00
Lørdag 29. sept kl 13.30 og 15.30

PRIS: 150 (voksne), 75 (barn)
STED: Teaterhuset Avant Garden

 

 

Baby BecomingsTeater Fot 

Velkommen til Baby Becomings – en herlig musikalsk teaterforestilling for de aller minste. Med rytmer, sang, kostymer og en leken scenografi inviteres barna og foreldre på en oppdagende, sanselig reise.

I dette transformerbare universet utvikler tingene seg alltid til å bli noe nytt og spennende. En dans kan bli til en fisk som flyr, og en fisk som flyr kan bli til oppdagelse av skatter på havets bunn.

DATO OG TID:
Lørdag 29 sept kl 11.00 og 13.00
STED: Trondheim Kunstforening
MÅLGRUPPE: 0-3 år
PRIS: 150 (voksne), 75 (barn)
Klikk her for å bestille billetter

 

VERKSTEDER

TEGNEVERKSTED: NEURO NEURO med billedkunstner Kristina Karlsen

Velkommen til tegneverksted med billedkunstneren Kristina Karlsen på Kunsthall Trondheim.

Karlsen har arbeidet med en rekke kunstprosjekter som tar utgangspunkt i hjerneforskning og hukommelse. Hvordan husker vi? Med fokus på hvordan hukommelsen og bevisstheten setter sammen minner om f.eks. smak og lyd med visuelle bilder, inviteres barna til å utforske sin egen kreative hukommelse. I denne prosessen vil barna også få skape egne uttrykk gjennom tegning og farger.

DATO OG TID:
Torsdag 27 sept kl 09.30 og 11.30
Fredag 28. sept kl 09.30 og 11.30
STED: Kunsthall Trondheim
MÅLGRUPPE: 3-6 år
VARIGHET: ca 2 timer
PRIS: 50
Klikk her for å bestille billetter
NB! Billetter bestilles kun online. Begrenset antall, maks 12 barn pr verksted.

 

SKULPTURVERKSTED - med billedkunstner Kristina Karlsen

Velkommen til skulpturverksted med billedkunstneren Kristina Karlsen på Kunsthall Trondheim. Barna inviteres til å jobbe med aluminiumsfolie og ståltråd – et enkelt og formbart materiale som egner seg godt til å lage morsomme og abstrakte fantasifigurer. Dette er et verksted hvor barn og voksne kan være sammen, og hvor det blir fine resultat.

DATO OG TID:
Lørdag 29. sept kl 11.00 og 14.00
STED: Kunsthall Trondheim
MÅLGRUPPE: 3-6 år i følge med voksne
VARIGHET: ca 2 timer
PRIS: 50
Klikk her for å bestille billetter
NB! Billetter bestilles kun online. Begrenset antall, maks 12 barn pr verksted.

 

DANSEVERKSTED: Babykontakt

Babykontakt er et dansetilbud for foreldre og små barn fra tre måneder til ett år. Her brukes ideer, teknikker og øvelser fra dans, kontaktimprovisasjon og danseterapi. Vi jobber med lyd, stemme, dikt, sang, lek, bevegelse og objekter – og minner de voksne om kvaliteten i barnets lek!

Babykontakt undervises av dansepedagog Svetlana Stokke, og akkompagneres av musiker Natalia Cesari.

DansiTs lokaler på Svartlamon ligger i samme bygg som Svartlamon Barnehage.

DATO OG TID:
Lørdag 29. sept kl 11.00 og 14.00
STED: DansiT
MÅLGRUPPE: barn 3-12 mnd i følge med voksne
VARIGHET: ca 1,5 timer
PRIS: etter eget ønske

 

DANSEVERKSTED: Rabalderdans

Rabalderdans er et tilbud i kreativ dans og bevegelse for barn i barnehagealder. Gjennom ledet improvisasjon og oppgaver utfolder vi oss til ulik musikk, leker med bevegelse og utforsker hva vi kan gjøre med kroppen. Bevegelse og dans – «kroppens språk» – er i fokus som samspill og lek.

Rabalderdans undervises av dansepedagog Ingeborg Dugstad Sanders, og akkompagneres av musiker Natalia Cesari.

Barna kan komme i vanlige klær som er lette å bevege seg i, og kan ha skli-sokker eller være barbeinte. De voksne må gjerne være med og danse sammen med barna!

DATO OG TID:
Lørdag 29. sept kl 12.30-13.30
STED: DansiT
MÅLGRUPPE: 2–6 år, i følge med voksne
SPRÅK: Norsk
VARIGHET: ca 1,5 timer
PRIS: etter eget ønske
Påmelding via Eventbrite 

 

SEMINARER

Seanses Småkunstseminar: Kunst for de minste i dag og i morgen

Velkommen til fagseminar med spennende og aktuell tematikk, med både nasjonale og internasjonale bidragsytere. Fagpersoner fra kunst og forskningsfeltet holder innlegg og intervju og bidrar kunstnerisk til seminaret.

Kunst for de minste i dag og i morgen henvender seg til alle ansatte i barnehager, foreldre, studenter i barnehagelæreutdanningen, politikere og organisasjoner. Er du opptatt av barns vilkår og framtid med tanke på kunst og betydningen av estetiske uttrykk er du hjertelig velkommen!

Seanse og Cirka teater samarbeider om seminaret som finner sted i Cirka Teaters lokaler på Dora/Nyhavna, Skippergata 10.

DATO OG TID:
Torsdag 27. sept. kl. 09.30
Se her hele programmet og klokkeslett:
del 1 og del 2
STED: Cirka Teater, Dora
For påmelding: SMÅKUNSTSEMINAR

 

Assitej Norge, regional samling

ASSITEJ er en internasjonal sammenslutning som arbeider for å fremme barn og unges rett til å oppleve god scenekunst.

ASSITEJ Norge er en uavhengig og inkluderende medlemsorganisasjon som bygger broer mellom profesjonelle aktører på feltet. Organisasjonen arrangerer også SAND-festivalen, som byr på scenekunst for et ungt publikum. Deres overordnete mål er å bidra til å styrke og øke kunnskapen om scenekunst for barn og unge. Kunst for de minste er et av flere tema som vil bli omtalt på denne regionale samlingen.

Samlingen vil være åpen for alle, og by på enkel servering.

DATO OG TID:
Fredag 28. september kl 16.00-19.00
STED: Trondhjems kunstforening
Åpent for alle! Ingen påmelding

 

FESTIVALENS HENSIKT

Seanse – senter for kunstproduksjon er stolt over å kunne tilby en festival hvor målgruppen små barn ivaretas!

Festivalen har til hensikt:
- Å vise kunst skapt på barns premisser. Kunst som både engasjerer og gjør de minste barna til aktive deltagende publikummere.
- Å øke forståelsen for kunst og kulturelle ytringer i det offentlige rom med små barn som aktive mottakere.
- Å gjøre kjent det som eksisterer om forskning og skaping av kunst for små barn og belyse sider som angår både kunst, barnehagefelt og foreldres rolle og ansvar.
- Å sette fokus på Norge og Skandinavia, som er vidt kjent for å presentere kunst av høy kvalitet for små barn.

 

Samarbeidspartnere

Olavshallen, Teaterhuset Avant Garden, Verkstedhallen, DansIT, Kunsthall Trondheim, Cirka Teater, Trondheim Kunstforening og Trondheim kommune.


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart