Sidney Leoni (FR)

Hertz


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

4. mars 2015, 19:00
5. mars 2015, 19:00

Pris

200 - Ordinær
150 - TOBB medlem
130 -Scenekort/Student/Honnør

Spillested

Verkstedhallen

Varighet

70 min.

Velkommen til en parallell verden der ideen om det å se en forestilling får ny betydning, og der de vante holdepunktene dine ikke lenger gjelder. «Hertz» vil skjerpe sansene dine og utfordre din forestillingsevne.

– Synet gjer oss blinde. Det er i mørkret du verkeleg kan sanse. Slik beskrev anmelder Amund Grimstad opplevelsen av Sidney Leonis forrige forestilling, «Undertone», som ledet oss inn i fullstendig mørke. Frie fra den passive samlede tilskuerrollen fikk vi bevege oss helt for oss selv og oppleve utøvernes og de andre publikummernes nærvær, lyder, berøring og andre sanseopplevelser med våre egne bilder, ut fra vår egen opplevelse og uten å bli observert.

I «Hertz» fortsetter Leoni å utfordre våre vante måter å sanse og oppleve på. Samtidig som øynene våre er frarøvet den siste biten av synlig lys, er lyder lagt lagvis oppå hverandre med en tetthet og intensitet som drastisk påvirker og forsinker vår gjenkjennelse og tenking, orienteringsevne og forståelse. Forestillingen tar sikte på å utfordre antakelsene og fantasien vår ved å skape omgivelser og situasjoner som motstrider eller undergraver den empiriske opplevelsen av det «det virkelige».

Heller enn å referere til en annen virkelighet utenfor, slik teatret ofte gjør, tar teaterrommet i «Hertz» på seg oppgaven å forsterke både naturlige og kunstige prosesser som foregår der og da. Fiktive og filmatiske situasjoner vokser fram gjennom en serie ambivalente, oppslukende lydfenomener, glimt av lys og menneskelige aktiviteter som er midlertidige og uforutsigbare.

I «Hertz» må tilskuerne hanskes med følelser av usammenlignbarhet, som forhåpentligvis vil utvide grensene for deres forestillingsevne.

————————————————————————————————

Rulletekst


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart