Sesongåpning med Simon Mayer (AT)

SunBengSitting


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

31. januar 2015, 19:00
1. februar 2015, 19:00

Pris

200 - Ordinær
150 - TOBB-medlem
130 - Stud/SCENEKORT/honnør

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

Ca. 70 min.

Språk

English

Vi åpner vårsesongen 2015 med mottakelse og katalogslipp, før vi viser den humoristiske forestillingen «SunBengSitting».

Lørdag 31. januar ønsker vi velkommen og presenterer programmet i baren Moskus fra kl. 19.00. Selve forestillingen begynner ca. kl. 20.00. Søndag 1. februar er forestillingsstart kl. 19.00.

«SunBengSitting» er en forestilling som spenner over jodling, folkedans og samtidsdans, en tur til fortiden og en leken, humoristisk søken etter identitet. Sammen med østerrikske Simon Mayer finner vi oss en god plass i sola og våren.

«Sunbeng» er et nordøsterriksk dialektord for benken i sola foran huset på gården. I «SunBengSitting» inviterer bondegutten og scenekunstneren Simon Mayer publikum til å bli kjent med livet hans, motsetningene i ham og indignasjonen over å måtte tilpasse seg gitte kategorier og konvensjoner. Etter en oppvekst på bygda preget av tradisjoner, nærhet til naturen, ungdommelig opprør og heavy metal, flyttet Mayer til Wien for å gå den statlige operaens danseskole og tilbringe en sesong som aspirerende danser i ballettruppen. Plutselig befant han seg i en verden der ordet «bonde» kunne bli brukt som skjellsord, og han oppdaget at overgangen bød på like mye begrensning som frigjøring.

Forestillingen tar opp spørsmål om forholdet mellom by og land, hjemland og utland, plassering i båser og kunstnerisk frihet. Simon Mayer er scenekunstner og musiker, og i tillegg kunstnerisk leder for kunstfestivalen «SPIEL», som foregår på en økologisk gård i delstaten Oberösterreich. Han har arbeidet for flere andre koreografer, og har selv koreografert en rekke forestillinger, hvorav mange har turnert internasjonalt. Dette er første gang han spiller i Trondheim.

Credits

Utøver, koreografi og musikk: Simon Mayer / Lyddesign og live-loop: Pascal Holper / Lysdesign: Lucas Gruber / Produksjon: Sophie Schmeiser / Kunstnerisk rådgivning: Frans Poelstra / Video: Johannes Gierlinger og Jan Zischka / Art Design: Anikka Rytterhag / Installasjon i foajé: Peter Mayer og Simon Mayer / Co-produsert av: Kopf hoch/Simon Mayer, brut Wien, FREISCHWIMMER 2014/15 og Im_flieger / Støttet av: The Federal State of Upper Austria, Austria’s Federal Ministry for Education, Arts and Culture, the Austrian Cultural Forum Brussels og the Hauptstadtkulturfonds und des Regierenden Bürgermeisters von Berlin – Senatskanzlei – Kulturelle Angelegenheiten

 

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart