Schönheitsabend

Florentina Holzinger og Vincent Riebeek (AT/NL)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

3. desember 2015, 19:00
4. desember 2015, 19:00

Pris

200 - Ordinær
130 - Stud/Scenekort/Honnør

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

75 min

Språk

English

NORGESPREMIERE!

En skjønnhetsaften med denne duoen kan fort by på uante ingredienser! I Florentina Holzinger og Vincent Riebeeks helt særegne scenespråk går det sjarmerende, det spektakulære, det grenseoverskridende, det sårbare og det hysterisk morsomme opp i en høyere enhet.

I sin nye produksjon «Schönheitsabend» forsøker Florentina Holzinger og Vincent Riebeek å trenge inn under huden på (og inn i kostymene til) det tidlige 1900-tallets berømte dansepar, som Vaslav Nijinsky & Bronislava Nijinska, og Anita Berber & Sebastian Droste. På denne tiden var også dansen preget av samtidens fascinasjon for det eksotiske og annerledes Østen, «det orientalske». Det som ble oppfattet som romantisk og mystisk. Som når det berømte kompaniet Les Ballets Russes satte opp «Scheherazade», en forestilling inspirert av rammefortellingen i «Tusen og en natt».

Holzinger og Riebeek dykker inn i orientalismen, og ser nærmere på maktrelasjoner, kjønnsroller, voldsestetikk, og erotiske over- og undertoner. De lager forestillinger med et eksplisitt og direkte uttrykk, der publikum ofte kan oppleve spenningen mellom et ønske om å se mer, og en trang til å se bort. I ekte ballettradisjon er deres skjønnhetsaften delt inn i tre akter, oppkalt etter Anita Berber & Sebastian Drostes tekster. Vi får «Lastenes dans», «Skrekkens dans» og «Ekstasens dans».

Foto: Karolina Miernik

Foto: Karolina Miernik

Florentina Holzinger og Vincent Riebeek startet samarbeidet sitt på Skolen for ny danseutvikling i Amsterdam. Med den perfekte blandingen av sjarm, humor og provokasjon har den unge duoen vært yndlinger på den frie samtidsscenekunstens festivaler og scener de siste årene.

Foto: Karolina Miernik

Foto: Karolina Miernik

Under fjorårets Bastard-festival ga de oss «Sprit» og «Wellness», inspirert av åndelighets-, kroppsdyrkings-, og selvdyrkingsmanien i vår tid. Året før viste de «Kein applaus für scheisse», inspirert av 70-tallets kropps- og

performancekunst-kanon, sett opp mot sin egen generasjons vilje til å gjøre hva som helst for å bli sett. Nå er de tilbake for å gi oss litt glamour i hverdagen.

(c) Karolina Miernik

(c) Karolina Miernik

«Schönheitsabend» er en produksjon av Florentina Holzinger, Vincent Riebeek og produksjonsselskapet CAMPO.

 

 

Les mer på CAMPOs nettsider

MEDVIRKENDE:


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart