Sart Intervensjon

Impure Company / Hooman Sharifi (NO)


Read in English

Spilletider

10. september 2013, 12:30
11. september 2013, 12:30
12. september 2013, 12:30

Pris

Gratis

Spillested

Videregående skoler

Varighet

En skoledag

I løpet av en skoledag vil utøverne i Impure Company forsøke å komme under huden på arkitekturen, elevene og hverdagen på en videregående skole i Trondheim.

Festivalpublikum kan besøke prosjektet mellom kl. 12.30 og 16.00. Gratis inngang.
Tirsdag 10.09 foregår «Sart intervensjon» på Byåsen videregående skole
Onsdag 11.09 foregår «Sart intervensjon» på Byåsen videregående skole
Torsdag12.09 foregår «Sart intervensjon» på Charlottenlund videregående skole

På skoler plasserer og reorganiserer elever og ansatte seg konstant, både faglig og sosialt. «Sart intervensjon» er et danseprosjekt som gjennom festivaluka vil besøke flere av byens videregående skoler. I løpet av skoledagen vil Impure Company konstruere alternative ruter som kan følges gjennom arkitekturen på skolene.

Uten å okkupere eller stenge av, men gjennom å transformere deler av skoleområdet, vil kompaniet skape sanseopplevelser og invitere til dialog med elevene. De er opptatt av sosiale hierarkier, og ønsker å se nærmere på hvordan det fysiske rommet kan forandre eller understreke slike strukturer. «Sart intervensjon» handler også om hvordan man gjennom å møte en annen og dens ulikheter kan bli kjent med seg selv. I denne forestillingen er det ingen som er «utenfor».

I forkant og underveis vil danserne samhandle med elevene både i konstruerte mindre rom, i de store fellesarealene og gjennom medier som Twitter og Facebook. Den «ferdige» dansen vil foregå både som eventer og «tilfeldig» dans i rommet i midttimen og på slutten av dagen.

Hooman Sharifi er en av de mest sentrale koreografene innenfor norsk samtidsdans, og hans Impure Company har besøkt Teaterhuset Avant Garden flere ganger. Med utgangspunkt i tanken om at kunst er politikk, går samfunnsaktuelle problemstillinger og sosial bevissthet igjen som kjennetegn ved kompaniets arbeider. «Sart Intervensjon» undersøker spenningen mellom romlige/arkitektoniske og sosiale strukturer i dagens videregående skole.

Sart intevensjon presenteres i samarbeid med Den kulturelle skolesekken i Sør-Trøndelag.

Konsept/idé: Hooman Sharifi
Av og med, dansere: Matthew William Smith, Ida Gudbrandsen, Rikke Baewert, Loan Ha
Kurator: Gry Ulfeng
Støttet av: Kulturrådet


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart