Rotating Nora

Ingun Bjørnsgaard Prosjekt (NOR)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

22. november 2016, 19:30
23. november 2016, 19:30

Pris

250 - Ordinær
175 - Scenekort
175 - Student/Honnør

Spillested

Olavshallen lille sal

Varighet

Ca. 60 min

I samarbeid med DansiT – Senter for dansekunst i Sør-Trøndelag.

 

Ingun Bjørnsgaard kommer til Trondheim! En av Norges fremste koreografer griper fatt i Ibsens aller mest kjente kvinneskikkelse og fråtser i kollisjonene mellom krav og forventninger, mellom det opphøyde og obskøne, mellom lengsler og behov.

I Henrik Ibsens Et dukkehjem, utfordres forventningene til det tradisjonelt mannlige og kvinnelige. Maktforhold, kjærlighet, seksualitet og morsrolle inngår i komplekse mønstre.

Dansen har på mange måter en historisk forankring i tradisjonelle kvinnelige verdier. Gjennom dansehistorien har man delvis forholdt seg til en taus kvinne. Mens teatrets Nora er en snakkende kvinne. Eller er hun det?

Rotating Nora eksperimenterer med arketypiske fragmenter fra Et dukkehjem, der de omarbeides og settes inn i nye kontekster med umiskjennelig Bjørnsgaard-signatur. Ambivalensen blir dronning, og grunnstemningen er følelsen av å ha gått seg vill. Det tragikomisk menneskelige blir synlig, imperfekt og foredlet; i bevegelse.

 

Rotating Nora er andre produksjon i et pilotturnénettverk for dans i Norge igangsatt av DansiT – Senter for dansekunst i Sør-Trøndelag og Dansens Hus. Teaterhuset Avant Garden, Olavshallen, Storstuggu Røros Kultur- og konferansesenter, Inderøy Kulturhus/Dans i Nord-Trøndelag, DKS Trondheim og DKS Sør-Trøndelag er samarbeidspartnere

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart