Ravemachine

Doris Uhlich & Michael Turinsky (AT)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

10. april 2018, 21:00
11. april 2018, 21:00

Pris

190 Ordinær
140 TOBB-medl
120 Student
120 Scenekort

Spillested

Verkstedhallen

Varighet

60 min

Språk

Nonverbal

Teknorytmer, ren ekstase og en elektrisk rullestol muterer sammen på scenen, og blir til en rave-maskin!

Vises i samarbeid med DansiTs Multiplié dansefestival

Ravemachine er en energisk, humoristisk og spennende forestilling som utforsker våre vante assosiasjoner knyttet til mennesker med fysiske handicap. Disse identifiseres sjelden med eksplosjon, framskritt og ekstatisk utløsing av energi, men ofte heller med passivitet og stillstand.

I samarbeidet mellom koreograf, danser og performancekunstner Doris Uhlich og koreograf, danser og filosof Michael Turinsky, vekkes samspillet mellom menneske og maskin, ekstase og form, ladning og utladning til live foran oss på scenen. Ved å sample lydene Turinsky skaper med sin elektriske rullestol, forsterke dem og oversette dem til bankende teknorytmer, skaper Uhlich bølger av energi som sendes tilbake og tar tak i Turinskys dansende kropp og maskin. Energi fra mennesker og maskiner overføres og omdannes i en evig runddans.

Ravemachine er et prosjekt der to ulike kropper møter og påvirker hverandre gjensidig, utveksler impulser og derved utvider deres egne fysiske biografi.

 

«We search for movements loading the body up like a battery. Theater is all about sharing, transforming and exchanging energies between all elements – performers, audience, machines and sounds.» –­­ Doris Uhlich

 

Mer om kunstnerteamet bak forestillingen

Doris Uhlich (AT) er danser, koreograf, og utdannet pedagog i samtidsdans fra Konservatoriet i Wien. Hun var medlem av theatercombinat fra 2002-2009 og har jobbet med egne prosjekter siden 2006. Ulich har en lang rekke prosjekter og samarbeid bak seg, hun har undervist over hele verden, og har mottatt flere priser i hjemlandet for sitt arbeid. Koreografiene hennes omhandler ofte overføringen av energitilstander i kropper og rom. I 2014 påbegynte Ulich en utforsking av techno-kulturen i forestillingen Universal Dancer. I Ravemachine har hun igjen fordypet seg i technoens verden, og utforsker hvordan lyd kan prege kroppen og sette den i ekstatisk bevegelse.

 

Michael Turinsky (AT) er teoretiker, koreograf og scenekunstner med en mastergrad i filosofi fra Universitet i Wien. Som utøver har han jobbet med regissører og koreografer som; Bert Gstettner, Barbara Kraus, Legitimate Bodies/Robin Dingemans/Mick Bryson, og nå med Doris Uhlich I Ravemachine.  Turinsky begynte sitt virke som koreograf i 2008 og har siden turnert internasjonalt med forestillingene heteronomous male og my body, your pleasure m.fl.. I sitt kunstneriske arbeid adresserer han sin egen diagnose, Cerebral Parece, og tar opp hvordan de funksjonsfriskes blikk møter en kropp med funksjonsnedsettelse i en performativ setting.

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart