Pia Maria Roll og Impure Company (NO)

Ses i min nästa pjäs – Et drama


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

10. april 2015, 19:00
11. april 2015, 19:00
12. april 2015, 19:00

Pris

200 - Ordniær
150 - TOBB medlem
130 - Student/Scenekort/Honnør

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

ca. to timer

Språk

norsk

Til glede for mange kjente – og forhåpentlig mange nye – besøkende, ønsker vi Pia Maria Roll og Impure Company velkommen tilbake med en dose politisk og inspirerende samfunnsengasjert dokumentarteater!

* Bonus: Kunstnersamtale etter forestillingen lørdag, for de som ønsker å bli igjen!

«De enkle personlige historiene i Pia Maria Rolls nye forestilling Ses i min nästa pjäs er tilført en flertydighet og en kunstnerisk identitet som gjør disse historiene større enn seg selv». Scenekunst.no

«…en norsk teaterforestilling som endelig handler om noe… både vakker og gripende.» Dagsavisen

«Virkelighetselementet gir et journalistisk preg, som et slags Brennpunkt i scenekunstform. Alle historiene er ikke nye, men de gjør inntrykk, særlig fordi teateret får oss såpass tett inn på hovedpersonene». Morgenbladet

Pias kollega gjennom mange år, Siri F, har tatt seg jobb som konsulent i Norsk Publikumsutvikling som med penger fra kulturdepartementet skal være en «nasjonal organisasjon som har til formål å arbeide for økt kunnskap om publikum» i Norge. Pia mener organisasjonen ikke er annet enn et reklamebyrå i Arbeiderparti-klær og at staten dermed har solgt ut definisjonen av kunstens forhold til publikum til PR-bransjen.

Organisasjonen er en skandale påstår Pia, den har voldsomme ideologiske føringer og bidrar til ytterligere kommersialisering av kunst og kunstnere i Norge. Siri F må si opp jobben, hun må varsle, hun må få stoppet dette imbesile markedstrollet fra å ta en enda en jafs av kunstfeltet som allerede står og kaver handløst i tåka etter Thatcher og Blair og alle de ny-liberale ideologene med sine beinharde krav om entreprenørskap og konkurranse. Det finnes ingen som helst rasjonell grunn for at kunstneren skal se på seg selv som «markedsaktør», bortsett fra en ideologisk overbevisning om at absolutt alt skal inn en økonomisk logikk.

Pia er svært optimistisk, hun regner med at det bare et spørsmål om tid før Siri F innser at hun står midt i sin samtids store drama og hun snart vil opponere mot sin nye arbeidsgiver. Men månedene går og Pia innser skuffet at reaksjonen lar vente på seg. Det er på tide å skifte strategi.

«Ses i min nästa pjäs» er et sitat av August Strindberg. Dette pleide han å si sine mest innbitte fiender når konfliktnivået og raseriet hadde tatt overhånd og behovet for hevn ble akutt. Under arbeidet med forestillingen stiger bulderet fra finanskrisa i Europa. Konsekvensene er enorme. Folk er rasende, demokratiske prosedyrer oppheves med henvisning til akutte økonomiske problemer, velferdsordninger forsvinner eller trues. I Norge ble det aldri noen krise, men fordi de ideologiske strømningene er så sterke, blir mye av denne politikken gjennomført også her. De ny-liberale strukturene drives inn i det norske samfunnet i et tempo ingen hadde kunnet forestille seg.

Pia Maria Roll

Scenekunstner Pia Maria Roll har besøkt Trondheim med flere forestillinger tidligere. Sist viste hun «Ship O’ Hoi!» (produsert i samarbeid med Hooman Sharifi) på Trøndelag Teater i 2012, en forestilling som tok for seg norsk oljeindustri på internasjonal sokkel. Forestillingen fikk Torshovteaterets Venners Pris og ble nominert til Heddaprisen i kategorien Årets forestilling. Teaterhuset Avant Garden viste «Over evne III» i 2011, og «The Street Scene» i samarbeid med Trøndelag Teater i 2010. Begge er produsert av Roll i samarbeid med Marius Kolbenstvedt.

Impure Company

Det norske kompaniet Impure Company, grunnlagt av koreografen Hooman Sharifi, jobber etter mottoet kunst=politikk. Dette er både ideen bak kompaniet og utgangspunktet for alle dets forestillinger. Politikk betyr i denne forstand sosial bevissthet, oppmerksomhet og engasjement. De utforsker kunstnerisk metode, format og innhold ved enhver produksjon, så vel som ved kompaniet som institusjon. Impure Company har besøkt Teaterhuset Avant Garden en rekke ganger. Sist var under Bastardfestivalen 2013, med prosjektet «Sart intervensjon» som foregikk i fellesområdene på ulike videregående skoler gjennom hele skoledagen.

En forestilling av Pia Maria Roll og Impure Company. Tekstene er utviklet i samarbeid med de medvirkende.

RULLETEKST


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart