Påmeldingsfrist: Dialog og dramatikk

Skrivesamlinger med Willy Walder


Read in English

Spilletider

5. mars 2018, 23:59

Spillested

Norsk forfattersentrum Midt-Norge

Påmeldings-/søknadsfrist 5. mars. Samlinger 17.–18. mars, 21.–22. april og 26.–27. mai

Norsk Forfattersentrum Midt-Norge og Teaterhuset Avant Garden inviterer til en serie skrivesamlinger om samtidsdramatikk. Opplegget er rettet mot folk i kunstfeltet som vil arbeide med dramatikk og scenetekst, og andre med særlig interesse for nye uttrykk i dramatikken.

Dramatikken har endret seg mye de siste tiårene. Teaterforestillingen er blitt så mye mer enn å spille en tekst, for scenekunsten har ikke lenger sitt fokus i en fortelling med begynnelse, midte og slutt, eller tydelige karakterer med dybde og psykologi. Den har heller søkt inspirasjon i dans, musikk, billedkunst, film, litteratur, filosofi, pedagogikk, vitenskap, politikk – kort sagt, scenekunsten er en dialog mellom kunst og samfunn.

Om samlingene

Dramatikkens særpreg ligger i dialogen, men hvordan den uttrykker seg er langt fra gitt, verken i sine tekstlige eller sceniske former. Dialogene finner sted mellom ordene, mellom ulike språklige former, når ordene møter sine klanger, meninger, alle sine muligheter. Og videre når ordene møter kropper, i tekstens møte med et ensemble, med lys, lyd, scenografi og til slutt med publikum. Et fokus i samlingene vil derfor være å uttrykke i ord slike dialoger som åpner seg for de andre dialogene på veien mot forestillingen og publikum.

Tid og sted

Skrivesamlingene fordeles over tre helger, og foregår i lokalene til Norsk Forfattersentrum Midt-Norge (Bakkegata 1 i Trondheim). Opplegget avsluttes med åpne lesninger av tekstene på Teaterhuset Avant Garden.

17.–18. mars kl. 11.00–15.00
21.–22. april kl. 11.00–15.00
26.–27. mai kl. 11.00–15.00

Åpen lesning

9. juni kl. 19.00

Påmelding/søknad

Skriv et par linjer om deg selv, inkludert fullt navn, adresse, e-post og telefonnummer. Legg ved en tekstskisse på mellom 5 og 20 sider. Dette skal ikke være en ferdig tekst, men en skisse som skal utvikles videre på samlingene.

Søknad sendes innen mandag 5. mars til midtnorge@forfattersentrum.no

Avgift

3 000/2 500 (ordinær/moderasjon)

Om samlingsleder

Samlingene blir ledet av dramatiker Willy Walder. Han har hatt premierer i Trondheim og Oslo, og i sine tekster forsøker han stadig å utvikle andre dramatiske uttrykk enn det konvensjonelle tillater.


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart