Om bare Rosa kunne trylle + Om bare Lyseblå kunne bli superhelt

Katja Brita Lindeberg Produksjoner (NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

28. november 2015, 13:00
29. november 2015, 13:00

Pris

100 - Barn
200 - Voksne

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

To timer inkl. pause

Språk

Norsk

Opplev den publikumsvinnende barneforestillingen «Om bare Rosa kunne trylle» OG den splitter nye «Om bare Lyseblå kunne bli superhelt» sammen, som én helaftens forestilling i to akter!

Tenk om du hadde vært ei prinsessejente med verdens søteste kjole, nydelig langt hår, masse rosa leker og så mye rosa godteri du bare ville – og så var du lei deg likevel. Rosa har det sånn.

Tenk om du kunne ha vært en superhelt i en superheltverden, langt borte. Uovervinnelig, en som aldri ga opp, en som ingen kunne være slemme mot. Hadde du da vært en sånn gutt som du burde være?

 

Katja Brita Lindebergs «Om bare Rosa kunne trylle» har blitt vist for 24 000 publikummere landet rundt, og har vært en stor suksess med sin mesterlige balansegang mellom sprø humor og sårt alvor. Nå har hun laget oppfølgeren «Om bare Lyseblå kunne bli superhelt», som har urpremiere hos oss onsdag 25. november.

Denne helgen kan du se begge forestillingene samlet. Passer for barn i alderen 6–9 år. Anbefales ikke for yngre barn.

Les mer

Om bare Rosa kunne trylle

Tenk om du er ei prinsessejente med verdens søteste kjole, nydelig langt hår, masse rosa leker og så mye rosa godteri du bare vil, og så er du lei deg likevel. Rosa har det sånn.

«Om bare Rosa kunne trylle» er en annerledes prinsessehistorie om ensomhet, lek og ville prinsessedrømmer. Noen ville kanskje sagt at Rosa har alt ei jente kan drømme om. Likevel er hun lei seg. Hun har ingen venner å leke med, eller foreldre som har tid til henne. Mamma og pappa er alltid borte på møter eller store fester, de er på trening eller skriver under på viktige papirer. Ofte lurer Rosa på om det er noe galt med henne, siden mamma og pappa aldri er hjemme.

For å glemme hvor ensom hun føler seg, skaper Rosa sin egen fantasiverden og forsvinner sammen med drager og frosker inn i drømmer og en lengsel etter foreldre som forstår og som har tid til å leke med henne.

 

 

Om bare Lyseblå kunne bli superhelt

Tenk om man kunne ha vært en superhelt i en superheltverden, langt borte. Uovervinnelig, en som aldri ga opp, en som ingen kunne være slemme mot. Hadde man da vært en sånn gutt som man burde være?

Lyseblå er en redd gutt, men det er det ingen som vet. I skolegården står han ofte alene. Han får ikke være med når de andre guttene spiller fotball, fordi han er for dårlig. Han ødelegger istedenfor. Han bråker i timene og plager de som er pingler. Det er bedre enn å bli mobba selv. Lærerne tør han ikke snakke med, og mamma og pappa blir bare lei seg. Innerst inne drømmer Lyseblå om å være en superhelt slik at lærerne og de andre ungene skal se at han også får til noe og ikke bare er en pyse og en liten dott i universet.

Katja Brita Lindeberg redefinerte det rosa jenteuniverset for oss i den publikumsvinnende barneforestillingen «Om bare Rosa kunne trylle». Denne gangen retter hun blikket mot forventningene vi møter små gutter med, i alt sitt superheltfokus og idrettsstjernedyrking. Hva er spillereglene, og hva skjer med dem som ikke klarer å spille med? Hva er det som gjør at noen faller utenom? Hva er det som gjør at klovnen Lyseblå mislykkes i å være gutt?

«Om bare Lyseblå kunne bli superhelt» vises også alene onsdag 25. og torsdag 26. november

 

Dobbeltvisningen

Scenekunstneren Katja Brita Lindeberg har gjennom de siste årene truffet barn, ungdom og voksne med sitt lekne scenespråk i skjæringspunktet mellom latter og alvor. Forestillingene hennes leker med klisjeene og forventningene vi møter hverandre med i samfunnet, gjennom å legge klovnens blikk på det vi ellers oppfatter som «naturlig».

«Om bare Rosa kunne trylle» har blitt sett av godt og vel 24 000 publikummere i og utenfor Den kulturelle skolesekken. Rollefiguren herfra dannet også rammen for Barnas Olavsfest sist sommer. Når vi denne høsten inviterer til urpremiere på oppfølgeren, «Om bare Lyseblå kunne bli superhelt», benytter vi sjansen til å invitere med Rosa inn i vårt program for første gang. I to dobbeltvisninger vises historiene om Rosa og Lyseblå sammen, som én lang forestilling med pause i midten.

Til dobbeltvisningene 28. og 29. november selges det kun billetter til begge forestillingene samlet.

«Miniseminar» søndag: Kjønnsroller og barn sett gjennom kunstnerøyne

Søndag 29. november kl. 15.30 inviterer vi til faglig påfyll på Teaterhuset Avant Garden.

Fra vi er bittesmå blir barn fargekodet ut i fra om de er gutter eller jenter. Noen mener dette ikke er så farlig. Andre mener vi er inne i en utvikling på vei i helt feil retning. Møt to kunstnere som på hver sin måte undersøker rammene for barns kjønnede hverdag.

Hva forventer vi oss av det lille lyseblå vesenet vi har foran oss? Er det lettere å si opp og hopp til en liten gutt som detter enn en liten jente? Får du være tøff om du er jente og får du gråte om du er gutt? Er kosedyr tøft nok, og går det an å drepe draker i prinsessekjolen?

Linnéa Johansson havnet i nyhetene da hun tegnet superhelter i hverdagslige situasjoner. Nå har hun også snudd prinsessebildet på hodet. Katja Brita Lindeberg, som står bak de to forestillingene vi viser nå, bruker klovnen til å si noe viktig om saker som både barn og voksne kan ha vanskelig å sette ord på.


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart