Om bare Lyseblå kunne bli superhelt

Katja Brita Lindeberg Produksjoner (NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

21. mai 2016, 14:00
22. mai 2016, 14:00

Pris

150 - Voksne
75 - Barn
100 - stud/honnør/scenekort
100 - TOBB-medlem

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

Ca. 45 min

Språk

Norsk

FOR BARN I ALDEREN 6–10 ÅR

Tenk om man kunne være en superhelt i en superheltverden i en annen himmelgalakse. Uovervinnelig. En som ingen kunne gjøre noe vondt.

I «Om bare Lyseblå kunne bli superhelt» møter du Lyseblå. Han er redd, men det er det ingen som vet. I skolegården står han ofte alene. Han får ikke være med når de andre guttene spiller fotball, fordi han er for dårlig. Han får heller ikke være med når de leker superhelter, for Lyseblå liker jo bamser og gråter bestandig. Noen ganger ødelegger han for de andre barna når de leker. Så bråker han i timene og plager de som er pingler. Det er bedre enn å bli mobba selv. Lærerne tør han ikke snakke med, og mamma og pappa blir så lei seg. Innerst inne drømmer Lyseblå om å være en superhelt slik at lærerne og de andre ungene skal se at han også får til noe og ikke bare er en pyse og en liten dott i universet. En superhelt gir aldri opp!

«Katja Brita Lindeberg presenterer med oppsettinga «Om berre Lyseblå kunne bli superhelt» ein nydeleg og sjarmerande studie i eit barnesinn, tatt så på kornet at alle i salen, uakta alder, kjenner seg att.»
Amund Grimstad. Klassekampen

Katja Brita Lindeberg redefinerte det rosa jenteuniverset for oss i barneforestillingen «Om bare Rosa kunne trylle». Denne gangen retter hun blikket mot forventningene vi møter små gutter med, i alt sitt superheltfokus og idrettsstjernedyrking. Hva er spillereglene, og hva skjer med dem som ikke klarer å spille med? Hva er det som gjør at noen faller utenom? Hva er det som gjør at klovnen Lyseblå mislykkes i å være gutt?

Forestillingen hadde urpremiere her på Teaterhuset Avant Garden i november 2015. Siden har den blitt vist i Oslo, Belfast og Sandefjord, og skal vises gjennom Den kulturelle skolesekken i flere fylker i løpet av neste skoleår.

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart