Om bare Lyseblå kunne bli superhelt

Av Katja Brita Lindeberg Produksjoner (NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

25. november 2015, 18:00
26. november 2015, 18:00

Pris

75 - Barn
150 - Voksen

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

Ca. 50 min

Språk

Norsk

FOR BARN FRA 6 ÅR OG OPPOVER.

*Vises også 28. og 29. november, som dobbeltvisning sammen med «Om bare Rosa kunne trylle».

URPREMIERE! Tenk om man kunne ha vært en superhelt i en superheltverden, langt borte. Uovervinnelig, en som aldri ga opp, en som ingen kunne være slemme mot.

Lyseblå er en redd gutt, men det er det ingen som vet. I skolegården står han ofte alene. Han får ikke være med når de andre guttene spiller fotball, fordi han er for dårlig. Han ødelegger istedenfor. Han bråker i timene og plager de som er pingler. Det er bedre enn å bli mobba selv. Lærerne tør han ikke snakke med, og mamma og pappa blir bare lei seg.

Innerst inne drømmer Lyseblå om å være en superhelt slik at lærerne og de andre ungene skal se at han også får til noe og ikke bare er en pyse og en liten dott i universet.

Forestillingen passer best for barn i alderen 6-9 år. (Anbefales ikke yngre)

LES MER

Scenekunstneren Katja Brita Lindeberg redefinerte det rosa jenteuniverset for oss i den publikumsvinnende barneforestillingen «Om bare Rosa kunne trylle». Denne gangen retter hun blikket mot forventningene vi møter små gutter med, i alt sitt superheltfokus og idrettsstjernedyrking.

Hva er spillereglene, og hva skjer med dem som ikke klarer å spille med? Hvordan er det å være de barna som faller utenfor fellesskapet?

Den Trondheimsbaserte scenekunstneren Katja Brita Lindeberg har gjennom de siste årene truffet barn, ungdom og voksne med sitt lekne scenespråk i skjæringspunktet mellom latter og alvor. Forestillingene hennes leker med klisjeene og forventningene vi møter hverandre med i samfunnet, gjennom å legge klovnens blikk på det vi ellers oppfatter som «naturlig».

«Om bare Rosa kunne trylle» har blitt sett av godt og vel 24 000 publikummere i og utenfor Den kulturelle skolesekken. Og rollefiguren herfra dannet rammen for Barnas Olavsfest sist sommer.

 

*Lørdag og søndag kan du oppleve både «Om bare Rosa kunne trylle» OG den splitter nye «Om bare Lyseblå kunne bli superhelt» sammen, som én helaftens forestilling i to akter! Vises med pause.

**Etter forestillingen søndag inviterer vi til miniseminar (for voksne) om kjønnsroller og barn sett gjennom kunstnerøyne. Kl. 15.30 i teatersalen. Gratis og åpent for alle.

«Om bare Lyseblå kunne bli superhelt» vises også for elever i barneskolen gjennom Den kulturelle skolesekken i Trondheim kommune.

 

MEDVIRKENDE:


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart