O’death

Findlay/Sandsmark (US/NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

27. januar 2017, 19:00
28. januar 2017, 19:00

Pris

200 - Ordinær
150 - TOBB-medlem
130 - Scenekort/Student/Honnør

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

60 min.

Døden finnes ikke. Ord og språk er ikke nok; alt vi noensinne har elsket vil aldri bli nok.

Danse- og installasjonsforestillingen O’ death vokser fram blant ragende isoporskulpturer og mekaniske trær. Med glimt i øyet og inspirasjon fra tekstene til 1920-tallets bluessanger og svovelpastor J.M. Gates, som «O’ Death, Where is Thy Sting?», forsøker den å bevise at døden ikke finnes.

Dødens brodd får ikke siste stikk i det utall av univers som gjennomstråler vårt eget − enestående som det er, formet av tid og rom og skapt av vår bevissthet. Som filmskaperen Tarkovskij har sagt: «Death does not exist, only fear of death». O’ death er bygget på et gjensidig samspill mellom lyd og bevegelse, der lydbildet vokser ut og fram gjennom koreografi, objekter og flimrende lys.

 

«Både som formeksperiment og intellektuell grubling er dette lovende scenekunst for et nysgjerrig publikum» Les hele anmeldelsen til scenekunst.no

«… a piece that flirts with destruction but pivots unexpectedly toward creation»
Les hele anmeldelsen til The New York Times

 

Findlay/Sandsmark og deres samarbeidskunstnere har gitt oss flere scenekunstproduksjoner i grenselandet mellom dans og installasjon, der samspillet mellom det lydlige og det visuelle står sentralt. De besøkte oss sist høsten 2014, med biograph, last year was pretty/shitty.

 

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart