NODES: Avant Fini

Helle Siljeholm med samarbeidspartnere (NO)


Read in English

Spilletider

6. desember 2018, 12:00
7. desember 2018, 12:00
8. desember 2018, 11:00

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

Ca. 10 timer - kom og gå som du vil (avslutningsfest på lørdag)

Språk

Norsk

NODES: Avant Fini er vår avskjedsfest og vår avskjedsgave til Folkets hus! Samtidig er det en velkomstfest for alle nysgjerrige, alle i nabolaget, alle gode venner, alle som ikke har vært her på årevis og alle som bare lurer litt på hva dette «Avant Garden» egentlig er for noe – og ikke minst: hva det kanskje kan bli.

Til vårt aller siste arrangement her på Folkets hus har scene- og billedkunstner Helle Siljeholm samlet en stor gruppe kunstnere til et gigantisk kartleggings- og kunstprosjekt. Allerede i fjor begynte de utforskingen av Teaterhuset Avant Gardens historie, nåtid og mulige fremtid: Hvordan ble Avant Garden til? Hva betyr det for byen og folkene rundt? Hvem har vært viktige i utviklingen? Hvem og hva kunne ha vært viktige? Hva stod teatret for da det startet, og hva står det for i dag? Hva kan fremtidens teater være?

Ut fra møysommelig opptegnede kart og linjer, trukket opp gjennom arkivdykk, intervjuer, fremtidsvisjoner og kunstneriske spekulasjoner, vokser det fram en forestillingslanghelg som brer seg utover hele huset – full av små og store punkter av kunstnerisk fortolkning. Inspirert av ulike former for nettverks-, eller nodekart, forsøker dette prosjektet å kartlegge og fantasere seg fram til ulike sammenhenger mellom mennesker, hendelser, materialer, fenomener, historier og sosiale og politiske forhold. Mellom hvert av disse punktene, eller ‘nodene’ vokser det frem en leken og kompleks vev av små forestillinger, samtaler, analytiske systemer, installasjoner og konfrontasjoner som peker i ulike retninger – noen mer fantasifulle enn andre.

Prosjektet trekker på både teater, billedkunst, dokumentarisme og spillteknologi for å gi publikum en inviterende og helt annerledes kunst- og forestillingsopplevelse: Et performativt nettverk av knutepunkter som strekker seg utover tre dager. Besøkende inviteres til å komme på et eller flere besøk, korte eller lange, for å tolke, spekulere og påvirke teaterets mulige fremtid på Rosendal.

 

Hele høsten blir brukt til videreutviklingen av prosjektet, og vi kan nesten ikke vente med å oppleve den store finalen i desember! Ikke bare er NODES: Avant Fini siste arrangement på Teaterhuset Avant Garden i Folkets hus. Det markerer også begynnelsen på Fremtidsverket Rosendal, som fortsetter i det ferdigstilte teatret på Rosendal høsten 2019!

 

Tittelen på prosjektet i 2018: NODES Avant Fini ble gitt av Aina Thiis Lerdal, som ifølge flere kilder også fant på navnet Avant Garden i sin tid. 

 

Siljeholm har sammen med ulike partnere gjort et tilsvarende NODES-prosjekt for Black Box Teater i Oslo og et i Ålesund, kuratert av Høstscena, Jugendstilsenteret og KUBE. NODES-prosjektene handler om å forsøke å skape ulike fantasier om fremtiden der flere narrativer er mulig.

 

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart