Nadja Hjorton (SE)

Radio Dance


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

12. februar 2015, 19:00
13. februar 2015, 19:00

Pris

200 - Ordinær
150 - TOBB-medlem
130 - Stud/SCENEKORT/honnør

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

60 min

Har du noen gang tapet over hullene på en gammel kassett og spilt inn ditt eget radioprogram? Den svenske danseren Nadja Hjorton lever ut barndomsdrømmen i rommet sammen med oss, og får endelig sitt eget radioshow – om dans!

«Jeg løper over gulvet. Hopper, ruller og snurrer. Det spilles klassisk musikk – sannsynligvis ‘I Dovregubbens hall’. Jeg flakser med de usynlige sommerfuglvingene mine og strekker meg mot taket. Jeg snurrer og snurrer og snurrer. Til slutt faller jeg som en sekk på gulvet og blir liggende, får tilbake pusten og lar snurringen skylle over meg. Som bølger. Jeg har nettopp fylt fem år, det er 1986 og Olof Palme har nettopp blitt drept.»

«Radio Dance» er en soloforestilling som tar for seg dans og historie filtrert gjennom en personlig livshistorie. Ved bruk av radioformatet beveger forestillingen seg gjennom Hjortons subjektive dansehistorie, og derigjennom synliggjør og stiller hun spørsmål ved om det finnes en generell historie for dans. Radioprogrammet dekker hennes eget liv, fra barndom til voksen, med Sverige og verdens politiske klima som bakteppe. Den selvbiografiske tilnærmingen er også et forsøk på å snakke om perspektiv – hvilke kunstnere og utøvere må forholde seg til historien sin og hvilke kan la være? Med et nostalgisk tilsnitt og noen sentimentale fragmenter beveger «Radio Dance» seg fra det intime til det overordnede, fra det personlige til det allmenne og fra fortiden til nåtiden.

Gjennom lytting, dansing og historiefortelling prøver Nadja Hjorton å skape en situasjon som inviterer og tillater tilskuerne å være både oppmerksomme og vågale. «Radio Dance» ble først vist på MDT i Stockholm i desember 2012. Dette er første gang Nadja Hjorton besøker Teaterhuset Avant Garden og Trondheim.

Rulletekst

Av og med: Nadja Hjorton / Lys og scenografi: Chrisander Brun/ Lyd: Elize Arvefjord/ Dramaturg: Caroline Åberg / Fotograf: Märta Thisner / Co-produksjon: DOCH, MDT, ÖFA-kollektivet


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart