Mørkerommet #3

Per Bogstad Gulliksen / Thun & Rolfsson Duo


Read in English

Spilletider

29. august 2018, 20:00

Pris

Gratis!

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Mørkerommet er Teaterhuset Avant Gardens plattform for tverrkunstneriske møter og prosessvisninger. Mørkerommet #3 starter med en skikkelig helaften med to spennende prosjekter i sesongens første Mørkerom. Kvelden begynner med performance lecture om patafysikken av skuespiller Per Bogstad Gulliksen. Etter en kort pause fortsetter kvelden med prosjektet ”Same Same But Different” av musiker Matilda Rolfsson og danser Emilie Thun.

Kl 20.00 Skuespilleren og patafysikken? – Per Bogstad Gulliksen

Støttet av: Statens kunstnerstipend og Norsk kulturråd

I dette foredraget vil skuespiller Per Bogstad Gulliksen presentere og undersøke på hvilke måter patafysikk er et potensiale til å utvide praksis og refleksjon, i og om utøvelsen av skuespillerfaget. Patafysikk danner grunnlag for dristige tankekomposisjoner og for en virkelighetsoppfatning full av absurd humor. Konseptet ble først utviklet av forfatteren Alfred Jarry (1873 - 1907), og kan forstås som en subjektiv filosofi om imaginære løsninger og enkelttilfellenes lovmessighet. Inspirasjonen fra Jarry lar seg spore i europeisk eksperimentelt teater i mer enn 25 år etter forrige århundreskift, og interessen for teater i Jarrys tegn har hatt et bredt nedslagsfelt, både geografisk og tidsmessig. Patafysikkens idégrunnlag anses for å ha banet vei for den historiske avantgarden som igjen ble utslagsgivende for absurd teater og postmoderne filosofi. Patafysikken synes å inviterer til en grenseløs anvendelse og mulighet i møte med tid og rom, performativitet, scenetekst, scenografi, dramaturgi og regi. Det vil kunne skape performativitet som opererer med imaginære løsninger samt performative kontrakter som utforsker de lover som styrer unntagelsene og utforsker enkelttilfellers lovmessighet. Foredraget gjør i hovedfokus bruk av tekst, med supplerende bruk av foto, video og musikk.

Per Bogstad Gulliksen er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og The Arts Educational Drama School, London, UK. Han har en lang fartstid som skuespiller, ved flere av landets teatre, i det frie feltet, samt for film og tv. I høst er han aktuell i ”Medmenneske” og ”Nøtteknekkeren” ved Trøndelag Teater.

Kl 21.00: Same Same But Different – Thun / Rolfsson duo

"Same Same But Different" er arbeidstittelen på trommeslager Matilda Rolfsson og danser Emilie Thun sitt nye samarbeidsprosjekt. Den tverrkunstneriske duoen har eksperimentert med form og tematikk siden 2014, som regel innenfor en improvisert kontekst. I kjernen av arbeidet er prinsippet om ”Co – Excistence”, eller sameksistens et nøkkelbegrep, inspirert av komponist John Cage, og koreograf og danser Merce Cunninghams en gang banebrytende samarbeid rundt kunstformene musikk og dans. I ”Same Same But Different” utforsker duoen ulikhetene mellom skrevet (komponert og koreografert) og improvisert materiale som tilfeldig introduseres i realtid mellom de to kunstformene.

Emilie Thun er utdannet danser fra Kunsthøgskolen i Oslo (moderne dans og samtidsdans). Hun har jobbet med bl.a. Joona Halonen, Teater Innlandet, Bergen Nasjonale Opera, samt flere prosjekter i det frie scenekunstfeltet.

Matilda Rolfsson er utdannet ved ”Jazzlinja” Institutt for Musikk NTNU, og Trinity Laban Conservatoire of Music & Dance, London. Med sin horisontelle 20” basstromme er hun aktiv som solomusiker, sammen med dansere, eller med andre improvisasjons musikere.


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart