Mørkerommet #2 2018

Moaning in Trouble


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

15. mai 2018, 19:00

Pris

Gratis inngang - billett kreves

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

 

Mørkerommet #2 2018 presenterer: Moaning in Trouble
En performativ workshop for stemme og kropp

Av The Moaners: Rosina Ivanova (BG/GR), Susanna Barlow (CA), Hilde Pytkowski (NO) & Prerna Bishnoi (IN)

Gratis inngang, men begrenset antall plasser. Vi anbefaler å sikre billett på forhånd.

 

I Mørkerommet #2 2018 inviterer The Moaners oss til å samles i spontanitet, sårbarhet og råskap, for å skape en midlertidig galakse av asynkrone lyder, og kjempe imot sensureringen av lyd og begrensningen av kropp, som vi kan oppleve i det offentlige rom.

I denne workshopen åpner The Moaners opp sin stønne-praksis for alle som vil delta, i en trygg og komfortabel atmosfære på Teaterhuset Avant Garden.

Enslige mødre, musikkforskere, stemmeløse migranter, lydmixere, vokalister, musikalske vesener, poetiske partisaner, dansere, designere, kunsthistorikere, trommiser, høylytte offentlige talere, stille skapninger, energiske folk, vokale psykoterapeuter, skeive søstre og brødre, voksne babyer, kuratorer som bryter reglene, spenstige forleggere og andre; vi inviterer dere til å legge dere ned sammen med oss og eksperimentere med utpust, grynting, stønning, og oppdiktede lyder for å skape lydbildet “offentlig stønning”.

Vi skal eksperimentere med våre utrente stemmer. Vi skaper og endrer oss for hverandre gjennom hørbar innpust og utpust av frie tilstander. Vi lytter, og leker med lydene som skapes av kroppen.

Kan vi avlære en frykt?

Kom, kom
Bli med i offentlig stønn

Vi anbefaler å ta på behagelige klær!

Bakgrunn

I 2017 startet The Moaners med Moaning Sessions – workshoper for stemme og kropp, på Kunstakademiet i Trondheim. Én til to ganger i uken møttes de i mørket for å eksperimentere med kropp og lyd. I workshopene dannes et midlertidig lydbilde av lyder som gisp, pust og små øyeblikk av stillhet – alle kroppslige lyder vi lar slippe ut.

Som et resultat av disse workshopene har to offentlige, utendørs arrangement blitt holdt:

* Live-strømming av en stønneøkt i Trondheim, sendt til kunst- og forelesningsserien «Archeology of the Frivolous» i Chihuahua-ørkenen i Texas («Moaning Sessions Towards the Sky in the Chihuahuan Desert for the Archeology of the Frivolous)

* En offentlig lytting på Solsiden i Trondheim («Moaning Sessions from Trondheim»). Her ble stønnelyder sendt gjennom høyttalere på torget utenfor Solsiden, og spilt for forbipasserende og et lite publikum for å bryte opp det vante lydbildet av folk som haster inn og ut av kjøpesentret, og over plassen. Arbeidene ble skapt samtidig som et hittil upublisert ‘stønnemanifest’: «Moan Manifest: Chorus of a Moan Galaxy»

For The Moaners er ‘offentlig stønning’ en handling av sårbarhet og vokalt mot, som kjemper imot måten samfunnet daglig koreograferer kropper og stemmer i det offentlige rom.

 

Hva er Mørkerommet?

Mørkerommet utfordrer deg som publikummer, byens kunstnere, og Teaterhuset Avant Garden som institusjon.

Mørkerommet er Teaterhuset Avant Gardens plattform for eksperimenter, tverrkunstneriske møter og prosessvisninger. Målet er å skape en arena der vi inviterer til dialog rundt hva scenekunst er og skal være, der vi utfordrer og inspirerer byens kunstnere, publikum og våre egne grenser som institusjon.

Denne sesongen arrangerer vi to mørkerom, hvor programmet legges gjennom en åpen invitasjon til å søke med prosjekter. Mørkerommet kurateres og arrangeres i samarbeid med Tobias Liljedahl.

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart