Mørkerommet #1 2018

Presenterer: "Prologue: The Execution of the Sunrise" - av Martinus Suijkerbuijk (NL)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

21. mars 2018, 19:00
21. mars 2018, 20:00

Pris

Gratis inngang! - Ta ut gratisbillett på forhånd

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

Ca. 25 min

Språk

English

Programmet er klart for årets første Mørkerom! Prosjektet som er valgt ut til å presenteres er: Prologue: The Execution of the Sunrise av Martinus Suijkerbuijk. Velkommen til en spennende utprøving av science-fiction-sjangeren for teatret!

Vises to ganger, kl. 19.00 og kl. 20.00
Begrenset antall plasser på hver visning
Vi anbefaler å sikre plass på forhånd
Hent ut gratisbillett her

Prologue: The Execution of the Sunrise er et automatisert teaterstykke laget i samarbeid med kunstig intelligente aktører. Suijkerbuijk har «samarbeidet kreativt» med ulike former for kunstig intelligens om utforming av manus, lydeffekter som skrik og stemmer og diverse andre virkemidler.

Hovedpersonen, en såkalt kroppsløs intelligens, eller DI (Disembodied Intelligence), manifesterer seg gjennom en stemme – inspirert av Felix Guatarris science-fiction-manuskript A Love of UIQ. Gjennom lag av lyd, lys og stemme drives fortellingen framover mot et absurd klimaks av allmektig, men usynlig singularitet, og mot spørsmålet om intelligens er fornuftig og menneskelig i utgangspunktet.

Stykket henter også inspirasjon fra Artaud’s Grusommhetens teater og futuristenes Syntetiske teater. Det forsøker å tenke teatret forbi en scene med fysiske, menneskelige aktører, og avviser en moderne teknologi-fetisjisme ved å sende menneskets nåværende tilstand tilbake til tegnebrettet, og undersøke alternative måter å leve på i framtiden.

Les mer

Kjernen i teateret og teateropplevelsen er som regel preget av det umiddelbare, tilstedeværelse og nåtid. Disse elementene er nettopp styrken i teateret, og det som gjør teateropplevelsen intens og potent. Samtidig er dette faktorer som kan føre til at det som er aksepeptabelt i bøker eller på film, kan oppleves absurd eller banalt på scenen.

Science Fiction er en av sjangrene som krever særlig stor grad av distanse for å kunne fungere. På Mørkerommet #1 2018 vil Martinus Suijkerbuijk utforske hvordan nettopp denne sjangeren forholder seg til teaterets styrker og utfordringer. Gjennom lys, lyd, bilde og objekter skaper han et mediert narrativ for teatret. Slik håper han å åpne et estetisk og diskursivt rammeverk for science fiction eller ‘spekulativ fiksjon’ i teateret.

The Execution of the Sunrise er første episode i Martinus Suijkerbuijks pågående forskningsprosjekt Seven Acts between a Wound and a Scream. Dette ambisiøse og bredt-favnende prosjektet inkluderer ulike arbeider som undersøker  grunnlaget for, og etableringen av, det vi regner for fornuft. Med bakgrunn i billedkunstfeltet har Suijkerbuijk lenge ønsket å plassere sitt arbeid i en teaterkontekst for å kunne utforske det performativt, både fra et teknologisk og et objekt-orientert perspektiv.

 

Hva er Mørkerommet?

.

Mørkerommet utfordrer deg som publikummer, byens kunstnere, og Teaterhuset Avant Garden som institusjon.

Mørkerommet er Teaterhuset Avant Gardens plattform for eksperimenter, tverrkunstneriske møter og prosessvisninger. Målet er å skape en arena der vi inviterer til dialog rundt hva scenekunst er og skal være, der vi utfordrer og inspirerer byens kunstnere, publikum og våre egne grenser som institusjon.

Denne sesongen arrangerer vi to mørkerom, hvor programmet legges gjennom en åpen invitasjon til å søke med prosjekter. Mørkerommet kurateres og arrangeres i samarbeid med Tobias Liljedahl.

Søknadsfrist for deltakelse på Mørkerommet 15. mai er 12. mars! Mer info her.

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart