MOI, MORD.

Ingvild Holm (NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

20. februar 2013, 19:00
21. februar 2013, 19:00

Pris

190 - Ordinær
120 - Moderasjon

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

ca. 60 min

MOI, MORD.
(eller det er ikke så godt å hete Ågot og bli forbigått)

URPREMIERE!

Velkommen til neste episode i et TROJANSK ESELs etterforskning av kunstpolitikkens paradokser og mysterier.

MOI (fransk:jeg) er en episodisk åstedsgranskning der scenekunstner Ingvild Holm undersøker kunst og vitenskap med en hypotese om at visse forhold ved akademisk metode og kulturforskning er en fare for samfunnet og et angrep på kunsten. Funn, mønstre og funksjoner formidles med kunstens språk og virkemidler. Forenklende og instrumentelle forklarings- og styringsmodeller etterforskes med dramatiske metoder.

Utgangspunktet for forestillingen er en undersøkelse av akademias makt i dagens kunstsamfunn. Profesjonalisering av kunstfeltet med markeds- og nytteorientering som drivende kraft, tvinger kunstnere, som først og fremst burde beherske et helt annet språk, inn i et byråkratisk og kommersielt rammeverk. Med hvilke begreper og virkemidler kontrolleres kunsten?

Holms undersøkelser behandler kulturpolitiske problemstillinger som forbrytelser inntil det motsatte er bevist.

Ingvild Holm var en del av det legendariske kunstnerkollektivet Baktruppen i perioden 1987–2011. Hun har også medvirket i en lang rekke kunstprosjekter nasjonalt og internasjonalt. Siden nedleggelsen av Baktruppen i 2011 har hun vært leder av Dælenenggata; lokale for scenekunst i Oslo, der et tredvetalls kunstpolitiske arrangementer har vært gjennomført de siste to årene.

 

RULLETEKST
Av og med: Ingvild Holm Takk til: Gurå Mathiesen, Elisabeth Egseth Hansen, Ingmar Meland, Snorre Ytterstad, Gabrielle Haga, Siren Leirvåg, Høgskolen i Telemark avd. Bø, NTNU, Propellen teater, TeaterTanken Co-produsert av: Teaterhuset Avant Garden Støttet av: Kulturrådet


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart