Miss Vertigo

Helle Siljeholm


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

7. februar 2014, 19:00
8. februar 2014, 15:00

Pris

190 - Ordinær
120 - Moderasjon

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

60 min.

Språk

English

Kunstnersamtale etter forestillingen fredag 7. februar

I Paul Austers bok «Mr. Vertigo» møter hovedpersonen Walter en mystisk reisende som lærer ham å fly. Egentlig flyr vi allerede.

I «Miss Vertigo» står vi overfor de svimlende mulighetene som åpner seg om verden styres etter et tilfeldighetsprinsipp og ikke etter naturvitenskapelige, religiøse eller dramaturgiske lovmessigheter. Da kan scenene komme i tilfeldig rekkefølge, danseren synge «Nattens dronning» i operakaraoke, teknikerne delta i koreografien, rulleskøyter rulle av seg selv, en ikke-arabisktalende snakke arabisk og et lite sølvpapir bli til et univers. Transformasjon blir mulig, og alt er i bevegelse.

FLY Helle Siljeholm 2013_DSC9176 photo-chris erlbeckMenneskets drøm om å overskride naturens nådeløse orden og logikk er nærmere en virkeliggjøring enn noen gang. Men er den eldgamle menneskelige drømmen om å kunne fly en poetisk lengsel etter «det umulige», eller er det uttrykk for et forfengelig behov for selvrealisering? I Helle Siljeholms forståelse er mennesket allerede et flyvende vesen i den forstand at det stadig søker etter å overskride sine fysiske begrensninger. Også mentalt eller sjelelig søker det etter bevegelse og reise på personlige, kulturelle og politiske nivåer.

Helle Siljeholm er utdannet danser fra London og har base i Oslo. Som del av duoen Siljeholm/Christophersen har hun gjestet Teaterhuset Avant Garden to ganger tidligere med forestillingene «Frihet, likhet, brorskap eller døden» (2012) og «Norma Jeane» (2009). Duoen har markert seg gjennom danseprosjekter med stor vekt på sosiale og politiske elementer.

Koreografi og utøver: Helle Siljeholm Scenografi og kostyme: Katja Ebbel Fredriksen Lyd: Carl Svensson Lysdesign: Tobias Leira Dramaturg: Kai Johnsen Eksterne samtalepartnere: Ahmad Ghossein, Mari Sømme Hammer, Martin Lervik Produksjonsmedarbeider: Erik Nathorst-Böös Co-produsert av: Pikene på broen, RAS Regional Arena for Samtidsdans, Regionala danscentret i Österbotten Finland, Teaterhuset Avant Garden, Black Box Teater Støttet av: Kulturrådet


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart