Mikado

HANS ROSENSTRÖM (FIN)


Read in English

Spilletider

23. september 2010, 20:00
24. september 2010, 15:00
25. september 2010, 15:00
26. september 2010, 15:00
27. september 2010, 15:00

Pris

GRATIS

Spillested

Lydinstallasjonen ”Mikado” er en lek med intimiteten i øyeblikket, og med grensen mellom tilskueren og verket, der Rosenström inviterer betrakteren til å bli en del av fortellingen.

”Mikado” bygger på en scene fra Ingmar Bergmans film ”Viskningar och rop” fra 1972. Dialogen er tilpasset en idé om personlig forandring, og henvender seg direkte til både tilskueren og situasjonen. Gjennom et tredimensjonalt, nærmest fysisk lydbilde, skaper Rosenström en følelse av sterk tilstedeværelse av en person som faktisk ikke er til stede.

Tittelen ”Mikado” viser til spillet der man prøver å skille ut enkeltpinner fra en større haug uten å rokke ved helheten. Slik deltakerne i spillet skal forsøke å ta noe fra hverandre uten å få det til å falle sammen, ønsker Rosenström å oppmuntre tilskueren til å reflektere over seg selv og sin opplevelse av situasjonen hun befinner seg i.

”Mikado” inngår i en serie av Hans Rosenströms fortellende lydinstallasjoner hvor tilskuerens tilstedeværelse er nøkkelelementet i verket. Siden den første visningen på Kluuvi Gallery, Helsinki City Art Museum i 2009, er installasjonen bearbeidet på nytt ved hvert visningssted for å skape et sterkere referansepunkt til den faktiske opplevelsen på stedet. Rosenström viste installasjonen ”I andras hand” under arrangementet ”The End of the Knowers” på Teaterhuset Avant Garden i februar.

Konsept og regi: Hans Rosenström Utøver: Kristofer Hivju Tekst: Ingmar Bergman

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart