Margarete

Janek Turkowski


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

8. september 2012, 15:30
9. september 2012, 14:30
11. september 2012, 16:00
12. september 2012, 16:00
13. september 2012, 16:00
14. september 2012, 16:00
15. september 2012, 14:00

Pris

150 - ordinær
100 - moderasjon
NB! Pakkepris tilgjengelig - festivalpakke

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

55 min

Språk

English

Teaterkunst på det mest intime, magiske og menneskelige. Benket rundt kunstneren med en tekopp hånden får vi servert et vanlig, men unikt liv.

Janek Turkowski fant 64 ruller 8mm-film på et bruktmarked. Alle rullene viste den samme kvinnen i ulike situasjoner i ulike land i østblokken under den kalde krigen. Han laget en forestilling om henne og om sin egen oppdagelse. Slik knyttet han seg uløselig og for all fremtid til en kvinne han ikke kjente.

Interessen for fortiden er en drivkraft i Janek Turkowskis kunstneriske virke. Som barn så han bilder av sine forfedre og fikk materielle bevis for sin eksistens, bevis for at livet ikke ble til her og nå; bildene av fortiden ga ham en følelse av sammenheng. Det sentimentale har også vært en viktig drivkraft i konstruksjonen av en historie om Margarete, kvinnen på bildene. Derfor er gjenkjennelse et viktig virkemiddel. Ved gjenkjennelsen forbindes vi med det vi ser.

Janek Turkowski er dramaturg, regissør, kurator og medlem av en rekke festivalprogramråd i hjembyen Szczecin i Polen. I sitt virke er han særlig opptatt av å hele sår i samtiden som er skapt av fortidens feil. Særlig er han opptatt av forsoning med den store naboen i vest, Tyskland.

«What I just saw is a touch of the unattainable, yet important and significant.»
teatrblog.pl

«Margarete domesticates and invites us to a place where we can experience deep emotions because of an intimate encounter with a person who is close to us, or with ourselves.»
Teatralia Szczecin

RULLETEKST
Konsept, tekst og regi: Janek Turkowski Scenografi: Wieslawa Turkowska, Martyna Glowacka Video: Margarete Ruhbe, Martyna Glowacka, Adam Ataszynski, Marcin Piatkowski, Janek Turkowski Musikk: Roger Anklam, Przemek Radar Olszewski
Lyd, lys: Janek Turkowski Produsent: Janek Turkowski Co-produsent: Kana Theatrical Centre Foto: Weronika Piszczek


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart