LIVE – sorgarbeid

Eirik Fauske kompani (NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

22. april 2017, 19:00
23. april 2017, 19:00

Pris

200 - Ordinær
150 - TOBB-medlem
130 - Scenekort/Student/Honnør

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

Ca. 1 time 20 min

Språk

Norsk

LIVE – Sorgarbeid er en stillferdig forestilling som forsøker å utvide det tomrommet som oppstår etter tapet av andre.

«…en vakker og meditativ forestilling.» Klassekampen

Med skriveprosessen projisert live foran publikum forsøker dramatiker og regissør Eirik Fauske å skrive seg gjennom sorgen etter å ha mistet noen som stod ham nær. Hver bokstav og hvert ord som skrives eller strykes er potensielt ladet med mening. Som tilskuere leser vi oss inn i en tekst som ikke formidles lineært og ferdigskrevet, men som leter seg fram, nølende og omskiftelig. Gjennom ord, scenebilder og musikk kan vi lese fram en personlig lengsel etter den som ikke er der lenger. Igjen står et forvitrende jeg som søker etter mening.

 

Sammen med ordene foregår denne forestillingen i en scenografisk installasjon modellert etter dataspillenes verden, der man stadig jobber seg videre inn i nye nivåer. Teksten er inspirert av poetisk sorgdiktingstradisjon, der vi også finner dette drivet videre, lengselen innover mot den siste terskelen som de levende ikke kan overskride. Med et spesialkomponert lydbilde som både understøtter og uroer oss, drives vi med på reisen videre innover i sorgen.

Siden den vanvittige ilesesettelsen teksten Gullaldurir på et Symposium i 2009, og via den selvbiografiske oljeeventyrsforestillingen «Lindås» i 2012, har dette teatret hatt en pågående forelskelse i ordene til Eirik Fauske. Det er et eller annet med den underfundige og sympatisk tilstedeværende tonen som hekter oss på, og ikke slipper oss før vi har sitert ham til hverandre i årevis. Nå ser vi fram til en mer alvorspreget og poetisk forestilling, basert på et av hans signatur-virkemidler: live tekstskriving på direkten!

Teaterhuset Avant Garden har tidligere vist flere prosjekter av regissør og dramatiker Eirik Fauske:
*Gullaldurir (2009) – Ilesesettelse
*LINDÅS (2012) – urpremiere og en Avant Garden co-produksjon
*Krig og fred (2013) – Samarbeid med Høgskolen i Nord-Trøndelag (Nå Nord Universitet) og en Avant Garden co-produksjon

Forestillingen Den nyvaksne mannen (2011) er også vist på vår scene, presentert av teaternettverket Propellen Teater

 

Les mer om forestillingen

Ved premieren på Black Box Teater i høst, presenterte de dette intervjuet der Fauske forteller om prosessen og tankene bak forestillingen:

LIVE er et samarbeidsprosjekt som er utviklet i forskjellige etapper. Da scenograf Signe Becker og jeg spilte en versjon av LIVE i skogen under Teaterfestivalen i Fjaler i 2014, var jeg i sorg. Jeg hadde nettopp mistet svigerfar, og svigermor var syk. Teksten ble til som en dagbok og var preget av den skjøre grensen mellom liv og død. Signe presenterte meg for komponisten Camilla Barratt-Due. Også hun hadde mistet noen. Det ble et slags rekviem for oss.

Siden har vi knyttet til oss dramaturg Marit Grimstad Eggen, lysdesigner Tilo Hahn og installasjonskunstner Kjersti Alm Eriksen. Deres medvirkning har gitt nye muligheter for å eksperimentere med «live skriving», scenografi og musikk.

Forholdet mellom skriveprosessen og leseprosessen interesserer meg. Når jeg skriver «live» og den ikke-lineære skriveprosessen avsløres, setter det noe på spill. Hver bokstav og hvert ord som skrives eller strykes er potensielt ladet med mening. Det er ingen utøvere som skal formidle teksten. Det er både frigjørende og skjerpende.

I LIVE er jeg blant annet inspirert av hvordan dataspill som Minecraft genererer forskjellige verdener som en må klare seg gjennom for å fortsette reisen. Jeg er interessert i visjonsreiser og visjonsdiktning som Draumkvedet. Vi kan projisere noe, forestille oss noe, men det finnes en hellig terskel vi, de levende, ikke kan krysse. Denne idéen har vi tatt med oss i prosessen.

Fra nettsidene til Black Box Teater

 

 

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart