FILM: Liberation Day

Morten Traavik & Uģis Olte (NO/LV)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

24. september 2017, 14:00

Spillested

Nova kino

Varighet

100 min + samtale

Språk

Engelsk tekst

LIBERATON DAY – A DOCUMENTARY MUSICAL

Liberation Day tar deg med bak kulissene til kanskje den mest surrealistiske konserten i historien.

Vi følger multikunstner Morten Traavik og det eks-jugoslaviske kultbandet Laibach i det de iscenesetter og fremfører den første rockekonserten i Nord-Korea, noensinne! Laibach er beryktet for sin totalitære estetikk og sin ukritiske iscenesettelse av ideologier. Vi følger dem gjennom det trange nåløyet av sensur som kreves før de kan slippes løs på et publikum som aldri før har blitt utsatt for alternativ rock.

Samtidig settes propagandahøyttalere opp langs grensen mellom de to Korea-ene, og det kommer meldinger om nedtelling til krig. The hills are alive… with the sound of music.

 

Den anerkjente og omdiskuterte kunstneren Morten Traavik besøkte oss sist med åpningsforestillingen WORK IN PROGRESS! under Bastardfestivalen 2013! I et stort samarbeidsprosjekt med musikkskoleelever fra Pyongyang og Steinerskoleungdommer fra Trondheim ble vi presentert for et surrealistisk og lekfullt mylder av musikk, skråblikk, talent, kulturkrasj og ungdommelig samhørighet.

Filmen vises i samarbeid med Trondheim kino og filmfestivalen Kosmorama – som også hadde filmen på sitt festivalprogram i vår. Etter visningen blir det samtale med Morten Traavik.

Les mer om Liberation Day på prosjektets egen nettside.

 

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart