Landscape with skiproads

Pieter De Buysser (BE) **BASTARD 2014**


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

12. september 2014, 18:30
13. september 2014, 18:30

Pris

190 - Ordinær
120 - Moderasjon
95* - FESTIVALKORT

Spillested

Teaterkjelleren, Trøndelag Teater
Trøndelag Teater

Varighet

75 min.

Språk

Engelsk

En liten gest, store forandringer – «Landscape with skiproads» er fortellingen om en kjærlighet som endrer historien.

På scenen finner vi en samling av autentiske ting som har spilt en unik rolle i historien. Inniblant disse er Pieter De Buysser, galopprytteren Zoltan og hesten Abbas på leting etter en tapt framtid. En lystig og desperat episk reise begynner, med kjærlighet og en hanske. Med Pavlovs bjeller, Aquinos’ mage, med Boris Jeltsins siste flasker og Walt Disneys kjøttkniv. Kan de omskape tiden til et landskap fullt av stikkveier?

Det unike med De Buysser kan finnes i kombinasjonen av filosofiutdannelse og interesse for teatrets posisjon. Det er denne, vi kan kalle det konfrontasjonen, som gjør hans arbeider unike; de mest abstrakte forståelser av historien gjøres forståelig i det meget konkrete teaterrommet.

De Buysser holder spenningen mellom myte og materie i en dynamisk balanse: De sammenfaller ikke, men stimulerer hverandre og oppnår dermed å få ny mening. Den tyske filosofen Theodor Adorno artikulerte denne betydnings-klassifiseringen tidlig på 1930-tallet i Die Idee der Naturgeschichte (‘ideen om naturhistorie’): «’Betydning’ betyr at elementene i naturen og historien ikke er smeltet sammen med hverandre, i stedet bryter de fra hverandre og veves inn i hverandre på samme tid på en slik måte at det naturlige framstår som et tegn på historie, og historie, der den virker mest historisk, framstår som et tegn på natur». Fra denne konfrontasjonen forventet Adorno en oppvåkning fra historiens drømmesøvn. De to veiene krysser hverandre på en lignende måte som i De Buyssers landskap.

Pieter De Buysser er forfatter som skriver innenfor mange sjangere, fiksjon og ikke-fiksjon. Han har skrevet både drama og post-drama, blant annet retningslinjer for å barbere et øye i 9 kapitler.

«Følg den mannen. Teater som gave. Teater som frigjør.» De Morgen
«Teater med hestekrefter.» Knack
«De Buysser er en lommetyv med ord.» De Standaard
«En fabelaktig magiker med historier som angår oss.» De Theaterkrant

Trailer (på nederlandsk – forestillingen i Trondheim vil spilles på engelsk)

Trailer Landschap met springwegen from Margarita Production on Vimeo.

Tekst og performance: Pieter De Buysser Scenografi: Herman Sorgeloos Dramaturgi: Marianne Van Kerkhoven, Esther Severi Kostymer: Anne-Catherine Kunz Lyd: Nina De Vroome Sopran: Lieselot De Wilde Produksjon: Margarita Production, Richard Jordan Productions Ltd. Co-produksjon: Kaaitheater (BE), Stuk (BE), BIT Teatergarasjen (NO), HAU Hebbel am Ufer (DE), Teaterhuset Avant Garden (NO), Archa Theatre (CZ)
Med støtte fra: Flamske myndigheter og Flamsk litteraturfond

Takk til: Ana Van Waeg, Eva Willems, Sarah Vanagt, Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis, Brussel, Alice Becker-Ho, Bibliothèque National de France, Prof. Dr. Nikos Xanthopoulos, Universiteit van Athene, Cistersienzerabdij Fovanella, Italië, Centre for Thomistique Studies, Yale, Departement Filologie from the university of Bologna, Chateau de Bonrepos-Ri¬quet, Toulouse, Adam Smith Research Foundation, Glasgow, Conseil Régional de Midi-Pyré¬nées, Conseil Général de la Haute-Garon¬ne, The Henry Ford Heritage Association, I.P. Pavlov Museum, Koltushi, Rusland, Personal collection of Patrick Disney, The Yeltsin Foundation, Moskou, Rusland, Zonap Archive, Houston


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart